La Vall d’Aran és l’única comarca de Catalunya que queda a la cara nord del Pirineu. Una ubicació especial que converteix aquest territori en un indret únic i ple de singularitats. El Portalet és un restaurant familiar amb gairebé quaranta anys d’història que ha donat menjar al petit poble de Bossòst durant dues generacions. Guardonat amb un sol Repsol, és el restaurant d’alta cuina situat més al nord de Catalunya.

Una cuina en evolució

Josep Gregorio pare és l’exemple de restaurador tradicional de la Vall d’Aran. L’any 1984 va obrir el restaurant El Portalet (Carrer Sant Jaime, 31), un lloc de cuina tradicional amb guisats típics del Pirineu que donava servei al petit poble de Bossòst, i que amb els anys ha anat evolucionant fins a esdevenir un referent gastronòmic de la vall. El 1998, Josep Gregorio fill pren les regnes de l’establiment i fa una aposta arriscada, però decidida, per convertir El Portalet en un restaurant de cuina innovadora i creativa. Josep Gregorio fill és l’encarregat de fer la màgia a la cuina, mentre que Adela Gregorio, germana de Josep, i Meritxell Valls, l’esposa, són les responsables que a la sala tot rutlli de primera.

L’essència del local continua sent la mateixa que fa quaranta anys, però les tècniques i les presentacions han evolucionat i han convertit el restaurant en un dels millors de la Vall d’Aran, guardonat amb un sol Repsol i recomanat a la Guia Michelin.

Un oasi recollit

El restaurant se situa a l’entrada de Bossòst, al marge dret del riu Garona. Per fora és igual que les cases adjacents, de pedra i amb la teulada de pissarra, i per dins és un espai acollidor, càlid i tranquil, amb un menjador ampli i modern. L’establiment és propietat de la família i ha passat per diverses modificacions abans d’assolir la seva forma actual. Al Portalet s’hi pot anar en parella, amb la família o amb un grup més gran d’amics. El lloc està preparat per acollir gent en taules d’entre una i quatre persones en una banda del menjador, però també disposa d’espais més grans per acollir grups de fins a vuit o deu comensals.

Entrants d'El Portalet

Gastronomia d’alçada a preus continguts

Menjar al Portalet és gairebé com degustar els paisatges de Bossòst. El xef Josep Gregorio trasllada als seus plats tot allò que l’ha dut a ser un dels grans noms de la cuina aranesa: producte de proximitat, sabor tradicional i elaboracions innovadores. Un tarannà genuí i assossegat que trasllada de la cuina a la sala de la mà d’Adela Gregorio i de Txell Valls. L’oferta gastronòmica d’El Portalet inclou plats de sempre i productes més exòtics, però sempre mantenint la màxima proximitat en allò que es presenta i amb la cura i el tracte que només un equip familiar pot oferir. El mateix passa amb els vins; malgrat que en tenen de forans, aposten per tenir un celler amb vins locals de les diferents denominacions d’origen catalanes.

L’essència del local continua sent la mateixa que fa quaranta anys, però les tècniques i les presentacions han evolucionat i han convertit el restaurant en un dels millors de la Vall d’Aran

A més de la carta, tenen dues opcions de menú diferents. D’una banda, l’opció més econòmica inclou entrants, un plat de peix o un de carn a escollir, i les postres. I de l’altra, amb el menú més car es pot gaudir d’entrants, un plat de peix i un de carn, i les postres. El primer té un preu de 49 € i el segon de 63 €, costos que se situen una mica per sota la mitjana gràcies a l’espai que la família regenta. Tenir el restaurant en propietat i no haver de pagar un lloguer cada mes és un factor clau a l’hora d’oferir una gastronomia de qualitat a uns preus més assequibles, tenint en compte que es tracta d’un restaurant d’alta cuina.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!