D'obrador de melmelades a restaurant seriós i reconegut amb cara ulls. L'evolució en qualsevol negoci és fonamental i aquest restaurant no n'és una excepció. Top Catalan Restaurants, altrament coneguda com a Maite Escribà, es trasllada a la població de Vila-rodona, a l'Alt Camp, per copsar la gastronomia s'hi amaga en aquest preuat establiment.
El restaurant Llépol: una catarsi de transformacions
El restaurant Llépol és un petit local situat al poble de Vila-dona, al costat del riu Gaià i a la comarca de l'Alt Camp. Neix l'abril de 2016, com a obrador de melmelades. I fruit d'una col·laboració amb un enòleg del poble comencen a fer tastos i maridatges de vins i menjar. Aquí comença la cuina i els plats, més enllà de les melmelades. El 2018 van reformar la part de la sala i els lavabos, que encara eren magatzem agrícola dels inicis. En fer la sala, es van plantejar d'obrir més enllà dels tastos, i obrir els caps de setmana com a restaurant.
La cuina que fan i els vins reflecteixen el que els agrada. Intenten que tots els comensals se sentin com si estiguessin menjant a casa d'uns amics. Fer de poble, al cap i a la fi. Relaxar-se, sentir-se còmode i gaudir d'uns plats moderns i de casa, però en un entorn bonic i diferent del quotidià. A més a més, tan els productes com els vins que utilitzen, intenten que siguin de temporada i sobretot de proximitat. Cada setmana la carta evoluciona, i pot canviar, de la mateixa manera que l'entorn també canvia.
Productes ecològics i plats sensacionals
Aquesta experiència transcorre en un garatge d'una antiga casa de poble convertida en un petit restaurant. Un lloc molt especial a mitja hora en cotxe de Tarragona on tothom es pot sentir com al menjador de casa seva. La Bet cuina amb amor productes de proximitat i ecològics molt top i aposta per vins de cellers veïns.
Quins plats pots trobar al restaurant Llépol? En la visita al local, la selecció encertada va ser la de trufes de formatge i raïm, amb avellanes i melmelada; una amanida d'espinacs, cítrics i burrata; un caneló cruixent de carabassa, poma, peus de porc i tòfona de tardor; una costella de vedella a baixa temperatura amb salsa de vi ranci de Vila-rodona i pebre rosa; i, per últim, un pastís de pastanaga amb cobertura de nata àcida i melmelada de mandarina i pètals secs de roses.