El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per descobrir aquells restaurants que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible visitar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant on anar, des de La Gourmeteria et recomanem 4 restaurants per tastar durant el cap de setmana i gaudir de magnífics plats i indrets.

Restaurants i pantans: menjar envoltat d'un paisatge idíl·lic

Han estat el tema de moda les darreres setmanes i mesos. De fet, des del greu episodi de sequera que ha patit Catalunya al llarg dels darrers anys, els pantans eren i són un tema d'actualitat. Percentatges amunt i avall, la fletxa amb els hectòmetres cúbics de les conques internes de Catalunya que marcava uns mínims deplorables. Per sort, les pluges han tornat i els pantans brollen amb alegria. És per això, que us portem una recomanació idíl·lica per visitar 4 restaurants a prop dels pantans per fer turisme català i menjar cuina catalana a casa nostra. Un pla difícilment millorable.

Restaurant Fussimanya: essència pura d'Osona

El restaurant Fussimanya va ser fundat el 1971 per Rossend Viladecàs i Dolors Pascual. Va ser tal l’èxit de la cuina de Fussimanya i del paratge natural que l’envoltava i l’envolta que ha permès a esposa i fills mantenir i millorar els valors, el saber fer i el bon tracte d’aquesta casa. Ara, ja amb la tercera generació familiar al capdavant del negoci 53 anys després, el net Gerard acompanya l'esmorzador per explicar els plats i fer entendre què és Fussimanya i la seva essència. Masia tradicional catalana dins de l’espai natural Guilleries-Savasona (Vall de Sau-Collsacabra). Amb un ambient familiar i pels negocis, ha sabut agrupar la fórmula gairebé impossible en els nostres dies: qualitat, quantitat i preu.

Restaurant El Motel: la Costa Brava ja es frega les mans

El restaurant El Motel d'aquí poc celebrarà els seus 65 anys, que aviat està dit. No m’allargaré amb la seva història, que molt possiblement ja coneixereu, únicament vull recordar que en Jaume Subirós va començar com a grum i amb el temps es va convertir en gendre de Josep Mercader, fundador de l’hotel i llegenda viva de la cuina catalana, i va agafar les rendes del negoci arran de la mort sobtada del seu sogre. Val a dir que ha sabut, durant tots aquests anys, mantenir l’esperit d’aquella cuina catalana que tant agradava a Josep Pla i que, amb el temps, ha anat evolucionant fins a l’excel·lència. Així doncs, tant si vas a la Costa Brava com si no, el Motel Empordà és un lloc imprescindible a l’agenda de tot bon gurmet, que cal trepitjar sovint per gaudir de la seva bona cuina, una casa de menjars en majúscules.

Lo Ponts: el restaurant camí d'Andorra on fer parada i fonda

El restaurant Lo Ponts va obrir portes l'any 82 amb el Joan Gaspà, la seva dona Antònia i els seus fills Ramon i Jaume. Amb els anys els pares es jubilen i remodelen el local tot actualitzant la carta, mantenint-se fidels a la tradició, oferint receptes de tota la vida i productes del territori. Així, el Ramon es fa càrrec de la cuina i la seva parella, Montse Junyent, s’incorpora de cap de sala. La seva carta és extensa, el Ramon intenta segons em comenta que tot el que cuinen sigui una especialitat tot i que jo el que destacaria són els caragolsles coquesels arrossos i el bacallà on són veritables especialistes, però també les postres que majoritàriament són artesanals. La carta de vins no es queda enrere amb una acurada selecció d’arreu però sobretot D.O. Costers del Segre per la seva proximitat amb la zona. A Lo Ponts se senten ambaixadors de molts productors de la zona i poden realitzar allò que més els plau, una cuina arrelada al territori tant pel que fa a receptes com a productes, els agrada pensar que donen veu i fan bandera dels seus productes.

Restaurant del Llac: menjar enmig d'un pantà

Una cuina de mercat i de temporada envoltada d’un paisatge únic i d’unes vistes espectaculars. Així es podria definir l'experiència immersiva que es viu a Cellers (Castell de Mur, Pallars Jussà), concretament al pantà de Terradets, on s'hi encapsula l'Hotel Terradets i el Restaurant del Llac. Amb uns finestrals omnipresents i que evoquen una sensació de menjar flotant sobre l'embassament, degustar un àpat en aquest espai és un luxe no només palatal sinó que també visual.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!