Si ets de Barcelona, o hi has anat amb els amics alguna vegada, segurament et sona el nom de Parking Pizza. Locals urbans d'allò més singulars que omplen taules amb bona pizza i uns entrants de primera. Un tipus de restaurant en auge a la ciutat que ara obre un nou local a Gran Via amb una oferta que manté l'autèntica essència de la pizza més napolitana.
El xamfrà napolità
Parking Pizza acaba d'obrir el quart restaurant a Barcelona. Es tracta d'un negoci en auge que ha triomfat a la ciutat comtal i que ara també fa el salt a Madrid. Als quatre locals oberts a Barcelona se'ls sumarà un cinquè restaurant durant els pròxims mesos. D'altra banda, a Madrid de moment només hi ha un restaurant, tot i que la companyia ja ha anunciat l'obertura d'un segon, ja en camí.
Locals urbans d'allò més singulars que omplen taules amb bona pizza i uns entrants de primera
El nou restaurant que presenta Parking Pizza s'ubica a Gran Via 576, ben a prop de la plaça Universitat. El restaurant se situa a la cantonada amb el carrer Muntaner, un xamfrà obert a l'avinguda que li queda d'allò més bé al restaurant. El local no és gaire gran, amb tot just quatre taules llargues on la gent comparteix lloc al més pur estil de menjador comunal. Però malgrat ser un espai recollit, la llum natural inunda l'interior a través dels grans finestrals que donen al carrer. La decoració, en la línia de la resta de restaurants de la cadena, és d'estil industrial, amb parets grises i mobles de fusta. Al fons, a més, hi ha la cuina oberta, on es veuen els cuiners preparant les pizzes i el forn de llenya encès treballant a tot drap.
Pizza a la llenya
La pizza és la reina indiscutible del restaurant. Gairebé una quinzena de tipus de pizza nodreixen la carta del local. Una carta que, a més, llueix alguns entrants deliciosos de la gastronomia italiana més tradicional. Els més destacats són la 'focaccia' de ceba i els embotits de la casa. Una oferta prou diversa, però ajustada, ideal per a tastar diferents propostes sense sortir d'una pizzeria al més pur estil napolità. Pel que fa a les pizzes, totes es preparen des de zero i es couen en un forn de llenya a la vista de tothom. Per als més escèptics, la muntanya de llenya arrambada en una de les parets del restaurant és la prova ineludible de l'autenticitat del forn. Des de la 'margarita' més clàssica - l'opció preferida de molts italians - fins a la nova incorporació d'espinacs i bacó, les pizzes tenen la mida perfecta per a una ració individual. La massa, gruixuda i gustosa, és una de les claus de l'èxit del restaurant.
Pel que fa a les pizzes, totes es preparen des de zero i es couen en un forn de llenya a la vista de tothom
Però un dinar no pot ser italià si no s'acaba amb un bon tiramisú. I senyores i senyors, quin tiramisú! Les postres de Parking Pizza són excepcionalment bones. No hi ha gran cosa per triar, però el que hi ha és bo, molt bo. El gelat de 'gianduja', una xocolata amb avellanes molt típica d'Itàlia, és una exquisidesa. I el tiramisú, que elaboren de forma casolana al restaurant, és deliciós. Si mai hi aneu, tasteu-lo!
Un restaurant perfecte tant per als turistes que visiten la ciutat, com per a les famílies que vulguin un àpat informal, o els grups d'amics que vulguin posar-se com el quico abans de sortir de festa un divendres a la nit. Un espai polivalent amb un menjar deliciós que manté uns preus molt raonables per la qualitat dels aliments i la ubicació del restaurant. Les pizzes ronden els 13 € - 14 € de mitjana i el tiramisú, tot i ser una mica més car, és un tros de pastís molt gran que per 6 € val molt la pena demanar.