La zona del Maremagnum de Barcelona és un dels espais d'oci més emblemàtics de la ciutat. Almenys per la gent de Lleida, que l'hem freqüentat de petits durant les excursions amb l'escola que fèiem a la capital. Després d'uns anys d'incertesa, el Maremagnum ha recuperat l'esplendor d'abans amb el projecte gastronòmic de Time Out Market, una zona amb diferents espais d'alguns restaurants de Barcelona. Un d'aquests és Casa Amàlia, un racó de bona cuina amb vistes al mar i un tracte familiar.
Un lloc que t'acull
Per arribar a Casa Amàlia anem fins al Maremagnum. Un cop al Time Out Market, al fons a la dreta, trobem el local de Casa Amàlia, un dels més grans i amb l'oferta més completa de l'espai.
L'interior és diàfan i acollidor, amb un menjador elegant dominat per les taules de fusta, les cadires suaus i les parets fosques de color verd. Al fons, una paret de vidre guarda la llarga terrassa amb vistes al mar i al port. Un cop hi arribes, el servei et rep per oferir-te una taula. En el nostre cas, la Isabel, la cambrera més alegre, animada i entusiasta que he conegut mai, ens acompanya a seure. Abans, però, ens ensenya la terrassa perquè apreciem les vistes del local. I com que no fa gaire bon dia, seiem a l'interior.
Per postres, malgrat que tot fa bona pinta, hi ha una opció del tot obligatòria: el flam
Oferta de mercat
La majoria de productes de Casa Amàlia venen directament del Mercat de la Concepció, i el que no troben al barri, ho van a buscar a algun altre mercat de la ciutat. Defineixen la seva oferta com a cuina de mercat amb el producte de sempre combinada amb tècniques innovadores i un punt creatiu. Una oferta per compartir que encetem amb unes croquetes de pernil de gla. Unes croquetes força grans, molt gustoses, cruixents i ideals per compartir. Seguim amb el Popeye, un bunyol d'espinacs i mel exquisit. Un dels entrants estrella és el Thorpedo, un petit entrepà de brioix amb costella de porc ibèric fet a baixa temperatura, una tapa melosa i gustosíssima que se't fa curta.
Com a plats forts, tant la carn com el peix i l'arròs són bones opcions. El bacallà, per exemple, el preparen a la manera tradicional, però amb un cruixent fet amb la pell del peix que li dona un punt modern. L'estrella del restaurant, però, és l'arròs, que recomanen menjar a la valenciana; és a dir, directament de la paella. Un arròs melós, cuit al punt i que per molt tip que estiguis, te'l voldràs acabar. Per postres, malgrat que tot fa bona pinta, hi ha una opció del tot obligatòria: el flam. Un flam casolà molt i molt cremós, amb una textura increïble i un sabor deliciós. Un flam que, d'altra banda, val 9 €; els preus de Casa Amàlia són una mica elevats. L'avantatge és que les racions es poden fer per compartir i que la ubicació turística queda al centre d'un espai d'oci força gran ple d'activitats per fer.
Un restaurant amb un producte ben seleccionat i cuinat al punt perfecte que a més té un servei atent que et recomana plats si tens cap dubte. Un personal proper amb el qual és impossible avorrir-se de tantes coses que et venen a explicar; perquè Casa Amàlia és molt més del que sembla per fora.