L'origen del producte que se serveix en un restaurant és una de les claus de l'èxit del negoci. Si el producte és bo, el resultat final té molts números de ser bo. I això és precisament el que fan a Superlocal, un dels primers establiments que ha obert portes al Balcó Gastronòmic de Barcelona, el nou espai d'oci del Port Olímpic de la ciutat.

Producte de proximitat

El nom del restaurant no enganya, no perquè sigui millor que ningú ni perquè l'establiment sigui el més espatarrant de la ciutat; Superlocal fa referència al producte amb el qual es treballa al local. La gràcia del lloc és que pràcticament tot el que se serveix té l'origen a menys de 100 quilòmetres de la ciutat. El concepte de producte de proximitat, però portat a l'extrem. Una filosofia molt encertada si tenim en compte el lloc on s'ubica el restaurant. Superlocal és un dels primers a estrenar el Balcó Gastronòmic de Barcelona, el nou espai d'oci i menjar que pretén revitalitzar la zona del Port Olímpic. I malgrat que encara hi ha força llocs per obrir, la veritat és que l'ambient que es respira a la zona és familiar i agradable, un entorn que ajuda a gaudir encara més del restaurant.

El disseny i els materials que s'han fet servir per construir el restaurant també tenen consciència ecològica

Arròs de pop del restaurant Superlocal / Foto: Emma Porta

Fidels a una filosofia

Si hi ha dues paraules que defineixen el Superlocal són proximitat i sostenibilitat. Hem parlat dels aliments, però el disseny i els materials que s'han fet servir per construir el restaurant també tenen consciència ecològica. Un conglomerat d'accions que camina en una mateixa direcció per oferir, a més de menjar, una experiència gastronòmica amb una història al darrere.

Tenen plats moderns, com l'amanida kale o les boles de gamba, però també una selecció de plats més clàssics, com l'arròs de pop a la brasa

A la carta, els plats inclouen tots els ingredients que els conformen i a més del preu, s'hi indiquen els quilòmetres de distància de l'origen dels productes. Es tracta d'un restaurant gran, amb capacitat per a centenars de persones: amb un interior cuidat, fosc i acollidor i una terrassa gran, lluminosa i oberta al Port Olímpic, el Superlocal és un restaurant obert de cara tant al client local com al turista. Tenen plats moderns, com l'amanida kale o les boles de gamba, però també una selecció de plats més clàssics, com l'arròs de pop a la brasa, i diferents tipus de pizzes. Una varietat que satisfà tots els paladars i que acull tothom qui vulgui tastar l'oferta d'un dels primers locals del nou espai que neix a la ciutat, el Balcó Gastronòmic del Port Olímpic.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!