De pollastre fregit, pel món, n’hi ha de molts tipus: tenim la versió espanyola, a l’allet, l'estatunidenca, en les Buffalo wings o en la manera d’empanar del sud, el chicharrón de pollastre cubà, el karaage japonès, a la cantonesa, ben cruixent. I segur que encara se m’escapen moltes més a banda de la coreana, el yangnyeom, que es pot tastar al restaurant Masil i que et farà tornar un cop i un altre a aquest racó del carrer Marquès del Campo Sagrado que abans ocupava Ca La Jadi, on se servien els millors cuscussos i pasteles de tota Barcelona.
Restaurant Masil: tastar repetitivament receptes inèdites a Barcelona
‘Yangnyeom’ no és l’equivalent del ‘nyami-nyami’ coreà, sinó que vol dir ‘adobat’ o ‘condimentat’. El pollastre, desossat i arrebossat, queda banyat per una salsa dolça i picant, bastant enganxifosa, però addictiva, a base de gochujang, el condiment coreà per excel·lència que duu xile vermell en pols, farina d’arròs glutinós, el meju, una mena de miso coreà en pols i sal, entre d’altres. A més, aquesta salsa porta una mica de sucre i all, a banda d’allò que consideri el cuiner per donar-li un toc únic.

Masil, que en coreà vol expressar aquella sensació de caliu que tenim en passar l’estona amb amics o veïns, vol ser el lloc que triïs per tal que tot això s’esdevingui. Tu poses la companyia i ells una atmosfera tranquil·la, de llums tènues, amb molts pots de vidre on s’hi veu, a contrallum, la vida conservada de tot tipus de vegetals.

I també hi ha vida dins de les ampolles de vi natural que conformen part de la carta i que conviuen amb una gran varietat de licors coreans, des de soju a makgeoli, passant per cervesa coreana.

De fet, la carta es compon de receptes que serien a Corea allò que són les tapes d’aquí: mossos pensats per acompanyar la beguda i fer coixí. D’aquesta manera, a la carta hi ha diversos tipus de verdures fermentades, com el kimchi i d’altres banchan, el mencionat pollastre fregit (també en versió vegana), plats més contundents com el hemuljeun, similar a un okonomiyaki, el galbi, una costella d’Angus cuinada a la graella o el Bossam. Aquest últim, d’una tendríssima cansalada al vapor que un mateix disposa sobre una fulla d’enciam i corona amb diversos condiments, sigui kimchi, uns talls de piparres condimentats a la coreana o una pasta de soja fermentada.

La sopa de pasta de peix, anomenada Oumuk Tang, sorprèn amb un brou de gust suau i una pasta feta, en efecte, de peix treballat fins a aconseguir una textura elàstica agradable. És un exemple més que Masil no és qualsevol restaurant coreà i que aquí s’hi troben plats que fugen de la selecció més comuna que es troba a altres restaurants de Barcelona.