Un grup de joves de poc més de 20 anys que, amb la tardor ja impactant de ple en els termòmetres, decideixen passar un cap de setmana a cavall entre Ribes de Freser i Queralbs. Una idea romàntica, familiar i d'unió, sí. Però també de molt fred nocturna, que no diürna. Després d'una nit complicada, gèlida i humida a un càmping, i d'una excursió de quasi 20 quilòmetres, decidim tota la colla alimentar-nos molt bé abans de fer front a la segona i última nit de fred muntanyenc i tardorenc.

Restaurant La Perdiu Blanca: cuina catalana pirinenca

Per assolir amb èxit la nostra missió d'escalfar-nos a través del paladar i l'estómac, decidim fer un passeig pel bonic poble de Ribes de Freser tot esperant amb candeletes quina oferta gastronòmica trobaríem. I d'entre tots els establiments de cuina catalana i casolana que abunden aquesta vila pirinenca, ens decantem pel restaurant La Perdiu Blanca. Per què? Un menjador familiar i uns menús farcits de moltíssims plats, bon beure i preus molt competitius, en són les principals raons.

Restaurant La Perdiu Blanca de Ribes de Freser / Foto: Jordi Tubella
Canelons de carn a la crema / Foto: Jordi Tubella

Una cuina de mercat i tradicional. Així es podria resumir l'oferta culinària de La Perdiu Blanca, que es complementa, i amb contundència, amb uns menús densos i variats a escollir un primer plat, un segon, postres i beguda. La beguda, per cert, pot ser una ampolla de vi (a compartir entre dues persones). D'entre els entrants, destaquen el pa de coca torrat amb pernil ibèric, el bloc de foie micuit amb pa torrat, l'escalivada amb gorgonzola fos, el trinxat de la casa o l'assortit d'embotits de la Vall.

La carta consta, a més a més, de quatre blocs grans i amb derivats interessants i ingredients que no esperaries. Un primer grup de pasta; un segon de sopes; un tercer de carn; i un quart de canelons. Cadascun desglossat amb quasi una desena de plats.

Restaurant La Perdiu Blanca de Ribes de Freser / Foto: Jordi Tubella
Canelons de magret d'ànec i foie a la crema / Foto: Jordi Tubella

Pel que fa als menús, disposen de fins a tres opcions. El Menú de La Perdiu Blanca (38 €) amb el plat d'embotits de la Vall, les anxoves, la mitjana de vedella d'1,2 kg, les postres de la casa i una ampolla de vi. Seguidament, trobem el Menú de l'Embotit (21 €), en el qual degustes els embotits de la Vall, l'escalivada amb formatge gorgonzola desfet, les croquetes de pernil ibèric, postres de la casa i una ampolla de vi.

El restaurant La Perdiu Blanca enlluerna els comensals amb els seus menús farcits de moltíssims plats, bon beure i preus molt competitius; així com un menjador familiar molt agradable

Restaurant La Perdiu Blanca de Ribes de Freser / Foto: Jordi Tubella
Hamburguesa de vedella amb salsa de formatges / Foto: Jordi Tubella

I, finalment, la mare dels ous i el que vam escollir la majoria dels presents a taula: el Menú 3 Plats de Muntanya (21 €). Per començar, un pica-pica idèntic per a tots els comensals, un fuet de la Garrotxa exquisit amb un perfectíssim pa amb tomàquet; continuem amb els principals a escollir entre els quals destaquen cinc tipus de canelons diferents, tres amanides i tres escalivades diferents; per continuar, de segon plat, una botifarra de pagès, un entrecot de vedella 500 g, conill a la brasa o la brutal hamburguesa de vedella amb salsa de formatges; per acabar, com la resta de menús, les postres de la casa i una ampolla de vi a compartir entre dues persones. Excel·lent proposta gastronòmica a Ribes del Freser per degustar aquests mesos de tardor i hivern, però també durant tot l'any!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!