No és gens fàcil, però quan ho aconsegueixes és una satisfacció descomunal. Parlo de repetir la fórmula de l'èxit, una tasca àrdua i la qual molt poca gent la pot viure en primera persona. És el cas del Grup Matas Arnalot que ha assolit amb escreix la repetició, per partida doble, de la victòria i la rauxa gastronòmica. El restaurant Sofia by Picnic replica els ingredients triomfals del famosíssim Pic Nic, de Sitges. L'establiment Sofia se situa a escassos metres del seu germà, una mica més endarrere, però igualment a primera línia de mar.
Com si es tractés d'una còpia bessona, el Sofia by Picnic duplica la fórmula d'èxit del seu germà gran. El Grup Matas Arnalot ha completat amb notorietat la feina de coordinar i gestionar dos restaurants que es complementen, es fusionen i es potencien entre ells. Tal com els membres d'aquesta família. En lloc de restar-se valor, espai i perdre clientela, esdevenen tot el contrari. Dues torres bessones gastronòmiques d'alta qualitat, d'un nivell sublim, amb un servei molt correcte i atent i una carta molt àmplia amb plats realment excel·lents.
Com si es tractés d'una còpia bessona, el Sofia by Picnic duplica la fórmula d'èxit del seu germà gran, el Pic Nic. Han completat amb notorietat la feina de coordinar i gestionar dos restaurants que es complementen, es fusionen i es potencien entre ells. Tal com els membres de la família Matas Arnalot. En lloc de restar-se valor, espai i perdre clientela, esdevenen tot el contrari
Tota la carta del Sofia by Picnic, al detall
Contundència i elegància. Tal com el Pic Nic. Per què modificar la tècnica quan funciona? Per tant, els adjectius a l'hora de descriure i explicar la carta tampoc han de variar respecte a la ressenya de fa uns mesos del Pic Nic. La carta consisteix en cinc blocs ben carregats de plats exquisits que et delectaran després d'un dia de platja en una calorosa jornada estival.
El primer bloc és el pica-pica. Aquí s'hi troben delicatessen com els “Sevillanos” amb maionesa de llima; amanida russa mediterrània trufada; bunyols de bacallà amb allioli d’alls rostits; croquetes cruixents i casolanes de peix i marisc; croquetes casolanes cremoses de costella madurada de raça Frisona; pernil ibèric de gla; pa de coca torrat amb tomàquet; musclos del Delta de l’Ebre a la brasa amb herbes cítriques i vi de taronja; terrina de vedella, foie i festuc a l’estil Santi Santamaria.
El següent apartat és el de carpaccios i tàrtaras. Tota una meravella emplatada que combina d'una manera aurífica mentre et deixes acaronar per la brisa marina. Els plats són un carpaccio de gamba acevitxada amb maionesa de safrà i terra de la seva pell; tàrtar de maduixot i tomàquet cor de bou amb mascarpone; tàrtar de salmó amb mango i poma Granny Smith; boles de panipuri cruixents del nostre steak tàrtar amb mostassa antiga i rave raifort.
El tomàquet cor de bou amb adobats i arbequines o el llamàntol a la formenterenca amb patates casolanes i ous ferrats lideren i fan gala de dos blocs de la carta com són les amanides i els arrossos, respectivament. Ara bé, vull endinsar-me en la meravella que ve a continuació: els especials del xef. De veritat us dic que era poc fan del pop. 'Era', en passat. Després de tastar el pop a la brasa amb parmentier de patata vermella i negre amb chimichurri d’algues, l'únic que puc fer és aplaudir i pagar mil i un cops per tastar mil i una vegades aquesta excel·lència gastronòmica. Un pop fet a la perfecció, fàcil de mastegar i empassar i acompanyat d'uns ingredients que no fan nosa. Tot el contrari, alcen l'exquisidesa del plat i desconcerten els ulls que no saben a un mirar, mentre a la boca regalima una bava difícil de frenar.