Una de les gastronomies foranes més repetides i esteses per Barcelona és la japonesa. El sushi va aterrar fa molts anys a la capital per anar, a poc a poc, fent-se un espai i competir, qui sap, amb la cuina nostrada i els plats essencials de Catalunya. Bé, fins a tal punt no. Però temps al temps. De tots els locals repartits pels carrers de la ciutat comtal, molts no valen la pena. La gran majoria són una còpia del seu veí. Una mala còpia. Però n'hi ha alguns que se surten d'aquesta norma i són molt recomanables de visitar. Almenys quatre locals japonesos sí que surten a compte si els visites. Són els quatre establiments anomenats Monster Sushi. L'últim ha obert fa escassos dos mesos (al C/ d'Aribau, 3) i justifica aquest creixement encertat d'una marca que ha donat amb la tecla del menjar del país nipó.

Monster Sushi: el japonès de moda a Barcelona

El nou restaurant Monster Sushi està situat ​​al costat de la plaça Universitat. La seva atmosfera és urbanita i està inspirat en les més modernes izakayas japoneses que obren a grans urbs com Londres o Nova York. I és que Monster Sushi és el local perfecte per gaudir en família, amb la parella o amics gràcies al seu ambient i, sobretot, per la seva meravellosa oferta gastronòmica. Fins i tot disposa d'una zona clandestina per a esdeveniments privats o sopars de grups.

L'interior del nou local de Monster Sushi / Foto: Cedida

La filosofia continua sent la mateixa de tots els seus restaurants, ser un referent a les receptes japoneses a través d'un producte exquisit. Però, en aquest nou restaurant, hi ha una premissa: que el client pugui viatjar pel país japonès a través dels matisos asiàtics més atrevits i donant-li un punt més gamberro als plats. I és que la xef veneçolana Fabiola Lairet mostra amb els colors i sabors el costat més atrevit.

Sushi... i plats més enllà

Alguns dels plats més representatius que donen exemple a aquest afany d'atreviment són el roll Bad Boy de filet de vedella saltat, bolets shiitake, alvocat i cebetes caramel·litzades o el Tuna Shut amb tonyina, alvocat i formatge crema cobert de tonyina marinada. Hi ha dos rolls que mereixen especial atenció i que s'han de tastar tant sí com no. Un és el Rainbow amb cranc natural, cogombre i formatge crema, cobert de talls de sashimi variat i alvocat. L'altre és el Nikkei que porta llagostí en tempura, alvocat i formatge crema, cobert de peix mantega i salsa anticucho. De veritat, dues delícies que el teu paladar ha de permetre's tastar.

Tres recomanacions que m'agradaria remarcar perquè puguis experimentar la brutal sensació de plaer són al voltant dels nigiris. En primer lloc, el nigiri de Gunkan Spicy Tuna. Molt poc picant, és estèticament preciós i gustosament encara millor. Els altres dos són el de peix mantega i tòfona i el de tonyina i foie caramel·litzat. Aquests tres nigiris descomunals han de ser a la teva taula el dia que vagis a provar els plats de Monster Sushi. I, si ets savi, serà ben aviat.

Altres plats molt correctes de Monster Sushi / Foto: Cedida

Decoració excel·lent per a un lloc excel·lent

Monster Sushi Aribau es troba en ubicació excel·lent al centre de la ciutat. El restaurant és acollidor, però agosarat i amb diferents espais on es respira un ambient informal i cool. Sostres molt alts i voltats, amb unes parets molt canyeres de pedra natural que donen l'aspecte de taverna en combinar-los amb elements de decoració japonesa, com teles, llums, quadres i moltes altres sorpreses. Es converteix així en un izakaya modern i despreocupat per viure experiències gastronòmiques úniques.