Els restaurants d’hotel tenen, sovint, una doble lectura: se’ls veu com llocs amb aspiracions, preciosos i cuidats, i al mateix temps ens fan l’efecte de no haver estat pensats pel públic local. Fer una proposta apta per al públic forà que atragui els barcelonins no sempre ha estat fàcil tot i que, per sort o per desgràcia, cada vegada ho és més. Però no tot està perdut. Sovint hi ha llocs que conviden a entrar-hi, amb una carta on brillen certs plats que et faran tornar. És el cas del restaurant Volta, a l’hotel Borneta, sota les voltes precioses dels porxos d’en Fontserè, al Passeig Picasso, a tocar de la Ciutadella i de la botiga d’ultramarins J. Renobell i l’espai Foto Colectania.

La mà italiana del cuiner Andrea di Benedictis es fa notar en plats com ara el tàrtar de vedella fet a la tonnata (amb una carn melosa i ben condimentada) i amb l’afegitó del moll de l’os, en l’ossobuco, en els trofie al pesto o en els deliciosos tagliolini amb petxines que eren un dels fora de carta del dia.

Tagliolini amb petxines / Foto: Rosa Molinero Trias

La resta, menys italiana, però també molt mediterrània, des dels formatges fins a l’amanida de babaganuix, ricotta, tomàquets confitats i flor de carabassó, o l’ús de halloumi en la de tomàquets de temporada, així com la combinació d’ingredients que es nota en tots i cadascun dels plats.

Tàrtar de corball, cogombre, alvocat, tàperes i remolatxa marinada / Foto: Rosa Molinero Trias

És important destacar, una cosa poc vista que ben feta és un gust: les ostres fregides, amb una vinagreta cítrica en forma de gel, cruixents a l’exterior i fondants a l’interior. Triem, a més, el tàrtar de corball, fet com un cebiche, li faltava una mica d’empenta (i s'entén l’amabilitat que necessita convèncer els paladars dels molt diversos hostes de l’hotel), però res que no es pugui solucionar demanant un grill de llima i alguna salsa picant.

Pagre amb beurre blanc, tàperes / Foto: Rosa Molinero Trias

La mà italiana del cuiner Andrea di Benedictis es fa notar en els plats del restaurant Volta, encapsulat a l'hotel Borneta, a tocar del parc de la Ciutadella, en un crit gastronòmic al Mediterrani

Ostres fregides amb gel de vinagreta cítrica del Volta / Foto: Rosa Molinero Trias

Com a principal, a banda dels notables tagliolini amb petxines i salsa d’ostra, el pagre acaba de posar la proteïna. A l’apartat de postres, que espero que floreixi més endavant, pastís de formatge i un tiramisú que vaig tastar i que és correcte.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!