Barcelona es presenta com una ciutat amb una excepcional escena culinària, on s'ofereix cada dia de la setmana l'opció d'anar a infinits restaurants diferents que acullen tresors gastronòmics de qualsevol índole. De fet, quan et sorprenen després d'haver-te topat amb mil i una coses versionades, és de bon rebre. I aquest va ser el meu cas quan dilluns passejava per la zona de Gràcia i em vaig creuar amb una combinació delicada oriental-catalana. Un sushi japonès amb l'autenticitat de la cuina catalana, així es pot definir l'essència del restaurant Nomo.
Restaurant Nomo: mescla catalanojaponesa icònica
El restaurant Nomo, situat al cor de la ciutat, ofereix una experiència culinària que delecta tant els amants de la tradició nipona com els seguidors de la cuina local. En entrar al restaurant, els comensals són rebuts per un ambient que fusiona l'elegància minimalista japonesa amb la calidesa mediterrània catalana. Els detalls decoratius, seleccionats amb cura, creen una atmosfera acollidora i sofisticada, perfecta per gaudir d'una experiència gastronòmica única.
El menú del restaurant és una obra mestra de fusió culinària. No pròpiament en el plat, sinó en la descripció de la carta, ja que pots trobar-hi comensals apassionats de la cuina japonesa, però alhora el clàssic client que vol sopar allò característic de la cuina catalana, un bon entrecot i allò que no marxi més enllà de les fronteres catalanes.
La temporada estival es gaudeix amb nous sabors a Nomo, on el xef Naoyuki Haginoya, director gastronòmic del grup, ret homenatge a la cuina nipona amb una proposta en què reinterpreta el receptari japonès amb productes locals. El resultat són elaboracions que segueixen les tècniques japoneses tradicionals i amb què el cuiner treu el seu costat més personal que ja es poden gaudir als diferents restaurants Nomo a Barcelona, la Costa Brava i Madrid.
De fet, el que visito jo és el de Gràcia, el primer local de la història de Nomo, on ressalta l'ambient cosmopolita, modern i acollidor, amb elements que ofereixen calidesa com l'acer rovellat i la fusta, per a aquell que vol fer un fugaç, però intens viatge a la gastronomia nipona.
Entre els plats que Nomo proposa destaquen entrants com el karaage de gamba de vidre amb salsa Kimuchi o la gyoza de botifarra amb verdures. També plats principals com el caneló cruixent de guisat de porc senglar amb mochi de patata o el bacallà negre al miso saiko gratinat amb miso de mango i yuzu. És aquesta essència catalana i mediterrània que s'entrellaça amb la cuina japonesa. L'arròs fregit amb anguila del Delta de l'Ebre, ceps i trompetes de la mort n'és un exemple més.
Per cert, que per demanar els plats és original i divertit el panell de més de cent números amb el qual demanes què vols per menjar: un 4, un 63, un 97, dos 51... i fins que algú canti "Bingo!". D'aquí la conya de tornar-se ludòpata i és que és ben divertida aquesta manera d'escollir els plats per a l'àpat. Que no saps què vols? Tira els daus i vejam quin número toca i que la sort esculli per a tu.
Naoyuki deixa anar la seva passió pel sushi i aposta per noves peces com el spicy salmó roll, un futomaki de salmó picant amb cogombre, o el magur tataki kimuchi roll, un uramaki de tataki de tonyina amb cogombre, salsa kimuchi, maionesa japonesa i ceba tendra.
Per oferir una experiència més completa, la carta dolça de Nomo s'amplia amb noves delícies com el pastís de formatge més icònic i esponjós de la cuina japonesa, el pastís de tres textures de xocolata, compost per pa de pessic, crema mousse i un crumble de xocolata amb maduixes, el brioix calent amb gelat de taro i fruits vermells o el brioix calent amb gelat de dolç de llet a l'estil porteny amb xocolata, a més de gelats i sorbets de diferents sabors. A Nomo els detalls marquen la diferència i la nova carta és un reflex de la passió i la inquietud del seu xef Naoyuki Haginoya, sempre obrint camins i imaginant noves textures.
17 anys de recorregut consolidat
Des de la seva primera obertura el 2007, al barri de Gràcia, Nomo ha forjat la seva presència al món gastronòmic en l'àmbit nacional fins a arribar als set locals entre Barcelona, Girona i Costa Brava, a més un repartiment a domicili propi i de qualitat: Nomomoto. Nomo va néixer amb l'ambició d'importar a Catalunya els sabors autèntics de la cuina nipona, creant un restaurant japonès modern i cosmopolita que avui dia s'ha convertit en un lloc de referència.