Descobrir un poble a 75 quilòmetres de distància és possible. No, no m'he tornat boig. I és que a Barcelona hi ha un indret que fa possible descobrir Lloret de Mar des del cor de la capital catalana. Una localitat marítima que no és sinònim d'estiu. Bé, disculpeu, no és només sinònim d'estiu. I és que a la tardor, hivern o primavera hi ha activitats culturals, socials i gastronòmiques per descobrir aquesta vila de poc més de 40.000 habitants. El restaurant MediaManga (c/ d'Aribau, 13) és l'espai barceloní magnífic per descobrir el municipi gràcies a la destresa i sensibilitat del xef lloretenc Fran Agudo, estrella Michelin i 1 Sol Guia Repsol, que dirigeix amb mestria l'establiment.
De Lloret de Mar al restaurant MediaManga
"Despullem la cuina tradicional", descriu en Fran. A MediaManga han creat un nou concepte gastronòmic: cuina al nu. Cuinen a la vista plats d'autor basats en receptes tradicionals mediterrànies. Gràcies a la seva cuina oberta, els comensals poden accedir a cuinar des de qualsevol racó del bar, olorar les aromes que desprenen les olles, amb el seu xup-xup, i triar per compartir el plat que més vingui de gust.
És la cuina de tota la vida elaborada des d'una nova perspectiva més actual i "amb els millors productes dels nostres propis horts del poble de Mont a la Vall d'Aran, de petits productors de la terra i de les millors llotges catalanes", concreta Agudo. Bon ambient, bona música i un espai dinàmic que et convida a jugar amb els sentits. MediaManga és una experiència gastronòmica completa que permet compartir plats mediterranis, acompanyats pels millors vins, al mateix centre de Barcelona.
Alguns dels plats que tastem són la navalla gallega amb salsa de xilis, cacauets i coriandre, una pizza de sardina fumada, tomàquet i crema d'alvocat molt diferent de la cosa típica que et pots imaginar amb punts cruixents deliciosos, la clàssica croqueta de pollastre a l'ast i la croqueta de pernil gla, ambdues meravelloses i dificilíssim d'escollir-ne una.
Per no deixar-hi res! Així és el plat de la gambeta vermella fregida amb pols fumada, de la qual no n'has de deixar res, fins i tot el cap cap a dins. A continuació, el bonítol amb emulsió d'enciam i tomàquets semisecs, per passar a la traca final amb l'arròs melós amb gambetes vermelles i cibulet i un steak tàrtar amb foie gras i salsa ponzu que et permet acabar en un núvol de sabors estratosfèric.
Lloret de Mar, 365 dies l'any
Com dèiem a l'inici, Lloret de Mar no és només estiu; també és tardor. Una destinació que és la tercera ciutat de Girona, amb l’atractiu de la primera línia de mar i que ofereix moltes propostes d’activitats de cultura i natura per gaudir d’una escapada en temporada mitja i baixa. Quan la resta de municipis de la Costa Brava ja estan tancats, Lloret de Mar continua oferint moltes activitats i esdeveniments, a més d’una planta hotelera a ple rendiment.
Lloret Turisme, amb col·laboració amb la Fundació Alicia, fa anys que treballa l’adaptació de la restauració a les noves demandes dels clients amb especial atenció a les al·lèrgies i intoleràncies amb formacions específiques i auditories d’adhesió a les diferents certificacions. Això converteix Lloret de Mar en una destinació pionera en l'àmbit de Catalunya en l’atenció del sector turístic vers per una alimentació saludable i adaptada a les diferents necessitats.
Finalment, com a novetat aquest 2024, s’ha estrenat el camí de ronda de Lloret a Fenals, un recorregut aproximat d'1,5 kilòmetres i que es pot realitzar amb 25 minuts. Pel que fa a la cultura, noves activitats i jornades com La Ruta Indiana per descobrir el passat indià de la vila, les visites teatralitzades sobre la vinculació del daiquiri amb Lloret de Mar o el tast de vins al paratge modernista de Sant Pere del Bosc.