El novembre de 2023 només dos restaurants de tot Catalunya van aconseguir entrar a la Guia Michelin. Des de La Gourmeteria hem aprofitat aquesta primera estrella que han obtingut per tornar a visitar l'establiment un any després i confirmar o no l'excel·lència que vam poder palpar nosaltres, així com els jutges experts d'arreu. A tocar de plaça Espanya i ubicat al cinc estrelles Hotel InterContinental Barcelona, tenim el privilegi de tastar la carta de primavera del restaurant Quirat, amb plats reformulats respecte a l'any anterior.


Quirat: una estrella Michelin ben consagrada

En aquest cas començaré fent un espòiler i és que vaig directe al final perquè no tinc cap mena de dubte que el Quirat consagrarà la seva estrella d'aquí a sis mesos en la pròxima edició, així com optarà més endavant, i si continua per aquest camí impecable, a la segona estrella Michelin. La feina se sustenta en quatre potes visibles i espectaculars: el xef Víctor Torres, el cap de sala Albert Senyor, uns plats de disseny que van més enllà de l'adjectiu deliciós i un servei coordinat i mimetitzat amb l'espai formidable que li proporciona un hotel en el qual aixoplugar-se.

Els dos entrants del restaurant Quirat / Foto: Jordi Tubella
Els dos entrants del restaurant Quirat / Foto: Jordi Tubella

Amb una trajectòria impecable i l'honor d'haver estat guardonat amb la segona estrella Michelin el passat any, el cuiner Víctor Torres fusiona la tradició amb la modernitat a cada plat, destacant la simplicitat i autenticitat dels ingredients de temporada. Aquesta nova proposta gastronòmica està acuradament elaborada per delectar els paladars més estrellats, amb una rigorosa selecció de productes locals i de proximitat que ressalten els sabors únics de la primavera. Cada mos és una experiència sensorial que reflecteix la passió i el compromís fidel del xef Torres amb l'excel·lència culinària.

L'espàrrec blanc, cocotxa i pil-pil / Foto: Jordi Tubella
L'espàrrec blanc, cocotxa i pil-pil / Foto: Jordi Tubella

Des d'entrants vibrants fins a plats principals innovadors, la carta de primavera de Quirat sorprèn i satisfà els comensals amb una explosió de colors, sabors i una presentació impecable. Aquests plats són només una petita mostra de la renovadora i deliciosa proposta gastronòmica que el xef, on cadascun representa una obra mestra culinària que combina diferents tècniques avançades amb ingredients de la més alta qualitat. Els amants de l'alta gastronomia estan obligats a corroborar, descobrir i gaudir de la nova carta de primavera a l'exclusiu entorn del restaurant, on l'elegància i el bon gust s'entrellacen per oferir una experiència gastronòmica de debò, a l'alçada de pocs restaurants al nostre país.

Un suquet de gamba estrellat / Foto: Jordi Tubella
Un suquet de gamba estrellat / Foto: Jordi Tubella

El Quirat consta de dos menús. D'una banda, el 18K, a un preu de 90 euros; de l'altra, el 24K, que s'enfila fins als 160 euros. En el meu cas, vaig optar pel primer, però amb traces del segon. Els dos entrants que donen la benvinguda són una ostra a la brasa amb escabetx de taronja i caviar osetra i la cassoleta d'escamarlà i cogombre. Frescor, perfecció i una dupla que dignifica una carta de presentació esfereïdora.

Combinació de sabors i textures al morro de bacallà / Foto: Jordi Tubella
Combinació de sabors i textures al morro de bacallà / Foto: Jordi Tubella

Tot el menú, per cert, està acompanyat d'un trident de pans espatarrants: de tomàquet i oliva; de pebre; i de kamut. Avancem als principals amb el suquet de gamba, per sucar-hi pa! El morro de bacallà, mongeta del Ganxet i all confitat és espectacular, mostrant una clara línia continuista aurífica amb l'anterior plat, sense oblidar l'espàrrec blanc, cocotxa i pil-pil. I, finalment, el quart principal és la carn Wagyu, una de les millors del món, combinada amb el pebrot escalivat, que hi encaixa a la perfecció.

La carn Wagyu és de les top del món / Foto: Jordi Tubella
La carn Wagyu és de les top del món / Foto: Jordi Tubella

Endinsant-nos a les postres, un fosc i original sèsam negre amb all negre que em trenca tots els esquemes per la seva presentació fúnebre, que contradiu unes textures molt diferents que casen excel·lentment. Les maduixes amb pinyons, quefir i PX són l'avantsala a la darrera sorpresa, que no apareix a la carta: un trident encapçalat pel sablé de la fruita de la passió, el bombó de xocolata negra amb tocs picants i una patasu amb farcit de Bergamota.

El sèsam negre amb all negre / Foto: Jordi Tubella
El sèsam negre amb all negre / Foto: Jordi Tubella

Excel·lent, excepcional, perfecte, bogeria, autenticitat, estrellat... La llista dels adjectius òptims es repeteix una vegada i una altra per confirmar que el Quirat no només manté la línia ascendent de fa un any, sinó que l'ha superat en l'assoliment d'un servei, una cuina i una gastronomia de 10 per mantenir la primera estrella Michelin i asseverar que l'entrada a la Guia ara fa mig any no va ser casualitat... i qui sap si somiar amb una segona en un futur no gaire llunyà.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!