La cuina és cada cop més respectuosa amb el medi ambient. I, en aquest àmbit, destaquen els restaurants vegetarians i vegans. Aquest era un món per explorar. En passat, perquè és evident que això ara està canviant. L'auge exponencial dels establiments d'aquesta mena es nota passejant pels carrers de Barcelona. Hi ha un boom de locals vegans i vegetarians a Barcelona i el restaurant Pastan emergeix per fer-se un lloc a Catalunya.

El restaurant Pastan aterra a Barcelona

Al restaurant Pastan elaboren plats irresistibles a base de plantes i verdures amb l'objectiu de fer el bé per a les persones i per al planeta. Situat al carrer de Josep Torres, 25, al barri de Gràcia, és un local acabat d'estrenar, d'aquells que transpiren la meravellosa olor de cotxe nou. I és que Pastan ha obert les portes al públic el divendres 19 de maig.

No cal que siguis vegetarià o vegà per apreciar la quantitat de locals nous que obren o amplien la seva oferta amb més plats que s'allunyen de ser elaborats a partir d'origen animal

La sorprenent història que s'hi amaga al darrere

Jérôme Ibanez-Fawcett i Juan Socino. Ells són els impulsors de Pastan, però amb històries totalment oposades que, en un moment puntual de la vida, es van creuar impulsades per un destí màgic. D'una banda, Jérôme és un executiu francès que, enmig de la pandèmia, va tenir la idea de crear el negoci de Pastan. El seu somni es va fer realitat en conèixer a Londres el jugador de rugbi argentí Juan Socino, mundialista amb el seu país.

'Napoli' és un dels plats de Pastan / Foto: Pastan

L'amistat que van entaular els va permetre el novembre de 2021 obrir el primer Pastan a Londres. L'èxit els va somriure tant que van obrir dos locals més al Regne Unit: a Manchester (novembre de 2022) i a Bristol (gener de 2023). Ara, però, han volgut traspassar les fronteres britàniques per aterrar a Barcelona, "una ciutat amb un gran mercat i potencial", segons afirmen. Al Regne Unit està triomfant el seu negoci italià-vegà i ara volen tenir la mateixa rebuda a la capital catalana.

Què és Pastan i els plats que hi pots trobar

Els plats que conformen la carta de Pastan sorgeixen d'una fusió entre la cuina italiana, el seu ingredient principal és la pasta, però amb aportacions creatives i fins i tot amb picades d'ullet a altres països pel que fa als seus plats. Des d'una amanida caprese, a un wok amb verdures, passant per una tempura de gambes, fins a arribar a la clàssica puttanesca o carbonara.

Un altre plat que pots tastar al restaurant vegà de Gràcia / Foto: Pastan

La carta inclou fins a set entrants diferents i una dotzena de plats principals. Uns nyoquis farcits servits amb una salsa de 'formatge' o una amanida Cèsar amb nuggets d'Heura, ceba cruixent, parmesà de castanyes de caju, llardons i maionesa són alguns dels entrants destacats. Uns tortel·linis de carabassa i sàlvia, uns raviolis de pèsols i escalunyes amb espàrrecs o uns scialiatelli amb salsa de 'formatge' i tomàquet, especiada amb harissa i coronada amb romaní fresc i xoriç d'Heura són només alguns dels àpats principals.