Ciè ciè, en xinès, vol dir ‘gràcies’. I des d’aquí les dono, perquè estic immensament agraïda de l’existència d’aquest local. El restaurant Ciè Ciè és dels pocs llocs on es pot tastar la cuina de carrer i de carreró de Shanghai i de Hong Kong a Barcelona.

Totes dues són ciutats on les cuines mai s’aturen. A Shanghai, on tenen mil i un plats d’esmorzar, dolços i salats, fregits i al vapor, hi ha llocs on s’ofereixen durant 24 hores, sense aturador. A Barcelona, la legislació limita l’activitat hostalera fins al voltant de les tres de la matinada, però sempre tindrem una xurreria disposada a satisfer les nostres necessitats. Al capdavall, a Shanghai també es menja una mena de xurro, sigui de matinada o ja alçat el dia (el yóu tiáo) i, per a més inri, està agermanada amb Barcelona.

Guisat de vedella i arròs / Foto: Rosa Molinero Trias

Per gaudir de les delícies de Hong Kong i de Shanghai, haurem de dirigir-nos en un horari més normal, de 13 h a 16:30 h i de 19:30 h a 23 h, al Ciè Ciè, on hi trobarem ítems de la cuina xinesa que se surten del menú clàssic de Zhejiang, la província d’on provenen la majoria dels nostres veïns d’origen xinès.

El restaurant Ciè Ciè és dels pocs llocs on es pot tastar la cuina de carrer i de carreró de Shanghai i de Hong Kong a Barcelona

Per exemple, tenen els famosos xialongbao, els famosos farcellets al vapor (i també els que es fregeixen) plens de carn i de caldo, o el senzill però gustós pollastre bullit amb espècies i salsa de soja, l’arròs amb guisat de vedella i ou, la mandonguilla amb un fons obscur i dolç o la cansalada cuinada lentament, tallada en daus, dolça i salada. De fet, una cosa a tenir present és que ambdues cuines tenen en comú un gust especial per la dolçor, que contrasta amb matisos especiats i salats, però amb un predomini del gust que deixa la mel o el sucre de roca.

Pollastre a l'estil de Shanghai / Foto: Rosa Molinero Trias

L’apartat de fideus i sopes és per aplaudir. N’hi ha amb intestí de porc i salsa d’ostra, en un mar i muntanya contundent, amb tofu picant, porc i cacauets i també els clàssics shanghainesos, senzills però addictius, amb cibulet.

Pel que fa a begudes, em sorprenc mirant un os de te congelat quan demano un té fred amb llimona, i també en tastar un refresc on hi han posat un tall de llimona seca i salada, que potencia el gust cítric de la beguda.

Té amb llimona / Foto: Rosa Molinero Trias

Un secret: si truques prèviament i ho acordes, pots passar per una peixateria propera, comprar el peix i el marisc que més t’agradi, i et faran una proposta de com cuinar-te’l.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!