Tothom sap que els esmorzars dels hotels solen ser la vergonya gastronòmica de les escapades turístiques. Bufets insípids plens de fregits, brioixeria industrial i l'argument de poder menjar el que vulguis, a costa de sacrificar la qualitat en el servei. Però a la Vall d'Aran, hi ha un hotel familiar que es resisteix a cedir a aquesta tendència. L'hotel El Ciervo, a Vielha, és un indret únic al Pirineu que ofereix un esmorzar degustació amb productes de la màxima qualitat.

Tradició de quarta generació

L'hotel El Ciervo és un indret de calma i confort situat al cor de Vielha. Ubicat en un raconet de la plaça Sant Orenç, és un establiment de 2 estrelles que a primer cop d'ull pot passar desapercebut. I això és justament el que el fa especial. No cal tenir cinc estrelles i un edifici de quinze plantes al centre de la ciutat per oferir un servei atent, proper i de qualitat. La Maria Jesús i els seus fills, Sofia i Antonio Salillas, són la tercera i quarta generació de la família que regenta el negoci. Un hotel on, gràcies a l'esforç i la dedicació de qui hi treballa, aconsegueix tenir el caliu i l'afecte propis d'una llar. Un hotel que sempre està ple, amb una clientela fidel que repeteix cada any; indicatiu inequívoc que a El Ciervo saben fer les coses bé. Però a més de l'allotjament, l'aposta gastronòmica que trobem a l'hotel està a l'altura de poquíssims establiments a tot l'estat.

Esmorzar complet a El Ciervo / Foto: Alex Froloff
Esmorzar complet a El Ciervo / Foto: Alex Froloff

Creure en la bona gastronomia

Tot i ser un negoci familiar petit, a El Ciervo tenen clar que la gastronomia és una pota molt important de l'hostaleria. A banda d'oferir dinars i sopars de la màxima qualitat, l'esmorzar que se serveix a l'hotel és un prodigi gastronòmic inigualable. A diferència dels bufets lliures tradicionals, al menjador d'El Ciervo l'esmorzar se serveix a taula i és un menú tancat que canvia dia a dia. En total, vuit platets, més un entrant de formatges, embotits i pa amb tomata, cafè i suc. Un esmorzar com déu mana per començar el dia amb energia que és possible gràcies a l'equip de cuina format per la xef María Jesús Onco, Jinwang Xihua y Rodica Petriso. I el que s'hi serveix no són ous ferrats amb bacó i magdalenes amb xocolata. La complexitat i l'originalitat dels plats va des d'uns "senzills" bunyols fins a uns falsos espaguetis de mango amb salsa de fruits vermells. Un esmorzar degustació ple de sorpreses que de segur no et deixarà indiferent.

A banda d'oferir dinars i sopars de la màxima qualitat, l'esmorzar que se serveix a l'hotel és un prodigi gastronòmic inigualable

Falsos espaguetis de mango / Foto: Alex Froloff
Falsos espaguetis de mango / Foto: Alex Froloff

Pel que fa als preus, l'allotjament a El Ciervo, amb esmorzar inclòs, està a l'abast de totes les butxaques. Una oferta de luxe a preus reduïts que va des dels 120 € l'habitació doble en la temporada més cara, per Nadal, fins al 58 € l'habitació individual durant tot l'any:

  • Temporada alta i caps de setmana: 98 € l'habitació doble, 58 € l'habitació individual (ambdues amb esmorzar inclòs).
  • Temporada baixa i entre setmana: 88 € l'habitació doble, 58 € l'habitació individual (ambdues amb esmorzar inclòs).

A més, qui no sigui hoste de l'hotel també pot tastar l'esmorzar per un preu de 18 €. Un servei de restauració obert a tothom amb una relació qualitat preu excel·lent. No només pel preu d'allotjar-se a l'hotel, sinó sobretot pel nivell de l'esmorzar que s'hi serveix. Un descobriment singular que val molt la pena tastar.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!