Ecològic? Es dona per fet. Biodinàmic? Ja ni sorprèn. Hem anat a despullar el vi per degustar-lo amb la mínima intervenció. I el que passa amb els vins negres també passa amb els blancs. Es demanen vins minimalistes amb menys bota, estructura, aromes. Els blancs estan de sort perquè amb l'auge de la cuines a asiàtiques fa que tenir una gran selecció de vins blancs sobretot acoblaments amb varietats molt terpénicas sigui un must en la restauració.
Hi ha tants tipus de vins com ampolles, perquè a cada ampolla hi ha diferents varietats, una elaboració peculiar i una evolució especial. Però generalitzant es podria dir que existeixen dos tipus de blancs. D'una banda, els vins aromàtics i joves: sobretot de varietats com a verdejo, riesling, gewusrtraminer, albariño, sauvignon blanc sense pas per fusta. Recorda et poden semblar dolços per l'aroma però en boca són dolços! El seu wine-look: Ideals per a un aperitiu o amb fruita a mitja tarda.
D'altra banda, estan els blancs dolços: els vins més melosos amb records a almívares. Vins de malvasia, pedro ximénez o garnatxes pasificadas. Per combinar amb postres, foie i un bon assortiment de formatges!
Prova aquests cinc:
- VI DE VILA PORRERA GARNATXA BLANCA
- MATHILDE CHAPOUTIER SÉLECTION SOLÈDRE 2022
- DUCHÉ D’UZÈS AOC
- SIAH COLLITA 2020
- DO RIBEIRO