"Sant Jordi és a tocar i, per tant, us porto la recomanació definitiva per celebrar l'amor amb la parella, la família i els amics", inicia la sommelier d'El Celler de La Gourmeteria, Carla Viladric. Tot i reconèixer que no li acaba de fer el pes caure en la clàssica proposta dels vins rosats per a Sant Jordi, tanmateix, promet que aquest vi és irresistible per a tots els gustos i butxaques. "És un vi tan diferent que us sorprendrà", confessa l'experta. Fes play al vídeo i coneix totes les característiques d'aquest vi català per romantitzar, encara més, el dia de Sant Jordi.
Una deliciosa combinació per celebrar l'amor i cultura catalana
Cada any, el 23 d'abril, Catalunya es vesteix de roses i llibres per celebrar Sant Jordi, una festivitat que ret homenatge al patró de Catalunya i que també ha esdevingut una jornada dedicada a l'amor i la cultura. En aquesta ocasió romàntica, els amants del vi tenen l'oportunitat perfecta per delectar-se amb una selecció d'un vi meravellós que realça l'encant d'aquest dia festiu i alegre.
Els vins catalans, amb la seva rica història i la diversitat de sabors, es converteixen en l'acompanyament ideal per celebrar Sant Jordi. Des dels negres robusts fins als frescos blancs i escumosos, l'oferta vinícola de la regió ofereix una experiència sensorial incomparable que eleva els sentits i complementa a la perfecció els moments d'amor i literatura que caracteritzen aquesta festivitat.
El millor vi per Sant Jordi 2024
El vi que ens aconsella la Carla Viladric per aquest Sant Jordi és el Dido, la solució rosa, de l'anyada 2021. Sara Pérez (Mas Martinet) i René Barbier Jr (Clos Mogador) són les mans darrere de la màgia d'aquest beure. Amb una frescor inusual per a un vi de la seva espècie, aquesta elaboració de Venus La Universal segueix les petjades dels grandíssims rosats del món amb un perfil mediterrani, estructurat i una impressionant capacitat de guarda. Format per un 40% de garnatxa, 30% carinyena, 10% macabeu, 10% garnatxa blanca i 10% garnatxa gris. L'ampolla, per cert, oscil·la entre els 19 i 20 euros.
El tast d'aquest Dido rosat per la vista es basa en el color pell salmonat a l'estil dels rosats de Provença. Pel nas, sorprèn pel caràcter mineral i aromes de fruites blanques, net i fresc. En boca, apareix el volum de les seves garnatxes, ampli, gairebé llaminer, que afegeix complexitat a un vi que és més del que sembla. Final refrescant, però llarg i complex, saborós. Per últim, la temperatura de servei es recomana que sigui entre 10 i 12 °C.
Una excursió romàntica i plena de sabors
Els cellers de Catalunya, reconeguts mundialment per la qualitat dels vins, ofereixen una àmplia gamma d'opcions per satisfer tots els gustos i pressupostos. Des dels famosos vins negres de la regió del Priorat, amb el seu caràcter intens i estructurat, fins als refrescants blancs de la zona del Penedès, perfectes per maridar amb la tradicional coca de Sant Jordi, cada ampolla explica una història que s'entrellaça amb la rica tradició cultural catalana. A més, Sant Jordi ofereix l'oportunitat d'explorar les vinyes i els cellers de la regió en companyia d'éssers estimats, submergint-se en un viatge enològic que permet descobrir els secrets de la viticultura catalana i degustar alguns dels seus tresors més preuats.