Després d'uns mesos d'inactivitat, El Celler de La Gourmeteria reneix amb més força que mai. Tot va començar amb companyes de professió d'alt nivell com la Meritxell Falgueras i la Carla Viladric. En aquesta nova aventura intentarem estar-ne a l'alçada, oferint qualitat en el contingut i un llenguatge directe i planer, apte per a tots els públics. En aquest primer capítol de «De vins amb la Laura», sempre en col·laboració editorial amb cupatges.cat, em ve de gust presentar-me i explicar-vos alguna cosa sobre mi. Soc publicista i sommelier, i em dedico a la comunicació i a la divulgació del vi. Em sento molt afortunada de poder estar, a partir d'ara, setmanalment aquí parlant-vos de vins, de persones admirades del sector, de tendències, de notícies... En definitiva, temes interessants i sempre tot relacionat amb l'apassionant món del vi.


Tindrem temps de sobres per comentar tot el que tinc pensat, moltes idees que, setmana rere setmana, aniran prenent forma. Abans, però, vull que em conegueu una miqueta a través de dos vins que m'agraden moltíssim. Tots dos estan elaborats amb la mateixa varietat, garnatxa blanca, però venen de zones molt diferents de Catalunya. El primer l'he portat a casa meva, del meu estimat Alt Empordà. Es tracta del Blanc dels Aspres, vi blanc que elabora en David al seu celler Vinyes dels Aspres, situat als peus del parc natural de la Serra de l’Albera.

Nova col·laboradora Vins, LAURA SERRANO la gourmeteria / Foto: Carlos Baglietto
Dos vins descomunals i molt interessants / Foto: Carlos Baglietto

Aquest vi enamora en les tres fases del tast: ens sedueix a la vista, amb el seu color pàl·lid, però brillant i ple de reflexos verdosos. Ens captiva al nas, quan trobem aquesta barreja d’aromes que van des del mango madur i la pell de llimona al punt de coco, brioix i poma al forn, aquests últims procedents de la fermentació en bota. Finalment, ens sorprèn al paladar, quan trobem un vi molt fresc i, a la vegada, carnós, estructurat i amb una llarga i elegant persistència.

Els primers dos vins que em ve de gust compartir amb vosaltres estan elaborats amb la mateixa varietat, garnatxa blanca, i són: el Blanc dels Aspres, de la DO Empordà, i el Murmuri, de la DOQ Priorat

Si hi ha uns vins que no em canso mai de beure, són els blancs de la DOQ Priorat. Per això, el segon vi que avui us presento és el Murmuri, del celler Mas Doix, un dels meus vins preferits del qual m’agrada, sobretot, el seu nas: la seva intensitat aromàtica, el punt mineral de mina de llapis que, només d’olorar, ja et fa salivar. És un plaer per als sentits poder tenir en una copa el fruit d’aquestes precioses vinyes velles plantades en costers de llicorella, que ens regalen aquest vi mediterrani honest, sense fusta, tan gastronòmic i suculent. Compartiu gustos amb mi? Us llegim els comentaris!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!