Degustar una bona ampolla de vi té un temps força limitat: uns pocs dies, un cop l'has obert, abans no el destrossi la maleïda oxidació. Assaborir cada vi al ritme que hom cregui adient, descobrir un món de possibilitats i conservar el que queda a l'ampolla durant setmanes, mesos o anys és possible. No és cap enganyifa i és que aquesta setmana, la sommelier d'El Celler de La Gourmeteria, la Carla Viladric, ens exposa la màgia de les degustacions eternes. Tant si es tracta d'un aperitiu dimarts a la nit com d'una celebració dissabte, el sistema vitivinícola Coravin garanteix que cada copa conservi el seu exquisit sabor i aroma.


Sistema revolucionari al món dels vins: el Coravin

Coravin consisteix en una agulla petita i buida que travessa el suro. Amb ella, injecta gas argó a l'ampolla. Quan l'ampolla està pressuritzada, et permet extreure el vi directament a la teva copa. En treure l'agulla, el suro es torna a segellar, de manera que pots treure tant vi com vulguis. Greg Lambrecht, el fundador i inventor de Coravin, va combinar el seu coneixement mèdic sobre les agulles amb la seva passió pel vi per desenvolupar un sistema de preservació únic al món que li va permetre extreure vi sense treure el suro. A finals de la dècada de 1990, va portar la seva experiència en la creació d'agulles ultra suaus i excepcionalment precises per a l'administració de quimioteràpia pediàtrica, al taller de casa seva, on va començar a treballar en un dispositiu que canviaria la manera de beure's el vi.

El Coravin és una eina que permet allargar la vida d'una ampolla de vi ja oberta, però que manté intacte el tap de suro evitant l'oxidació del líquid restant a dins

"El que aconseguim injectant aquest gas noble és protegir el vi restant que queda a l'ampolla de l'oxidació", ensenya la Carla. Per tant, quan enretirem el Coravin de l'ampolla, el tap de suro continuarà posat intacte com si no haguéssim begut cap gota del vi. És la manera ideal i senzilla d'allargar la vida dels vins un cop el comencem a consumir. Podràs maridar a la perfecció cada plat amb el vi ideal, sigui un raïm, una anyada o una regió específica. Endinsa't en un món de sabor i aroma, explorant a la perfecció els vins que complementen la teva cuina amb Coravin.

Durant els anys de proves, Greg Lambrecht va treballar amb enòlegs i altres experts de la indústria del vi perquè realitzessin degustacions a cegues dels seus vins usant el dispositiu. Van tastar ampolles a les quals s'havia accedit 3 mesos, 6 mesos, un any i tres anys abans, i ampolles noves dels mateixos vins. L'ideòleg va continuar provant els sistemes Coravin a tot el món, fins i tot va provar una ampolla que tenia 14 anys, a la qual es va accedir amb un dels seus prototips originals. Després de cada degustació a cegues, els resultats són clars: els vins als quals s'accedeix amb el sistema de preservació de vi Coravin romanen tan frescos com el dia que es van embotellar, fins i tot anys després.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!