Poden ser extravertits, els vins? Tenint en compte que ser extravertit és sinònim de parlar molt, evidentment els vins no són xerraires, d'acord. Però ser extravertit també vol dir no tenir vergonya de mostrar-se tal com s'és o ser molt sociable, qualitats que amb una mica d'imaginació sí que podem atorgar al vi. En la recomanació vinícola d'aquesta setmana a El celler d'El Nacional, Meritxell Falgueras ens porta dos vins absolutament extravertits, ideals per compartir amb els amics i, sobretot, que que mostren les seves característiques sense cap mena de por o pudor.
El primer és Llegat Llopis, una malvasia de Sitges del celler Hospital de Sitges que t'ho diu sense paraules: aromes de raïm fresc, de roses i de ressons tropicals absolutament irresistibles. L'altre vi és Rita, una garnatxa blanca de Vinyes Domènech amb unes agosarades i magnífiques notes de fonoll, fruita madura i aromes de sota bosc. Vins extravertits: vins, en definitiva, que t'ho diuen tot amb una sinceritat adorable.