Queden dos dies per acomiadar l'any i donar la benvinguda al 2023. Per això, és important planificar les receptes que prepararem per dir adeu al 2022 de la millor manera i rodejats de la millor gastronomia. Aquests dies, us hem recomanat multitud de plats per sorprendre els vostres convidats durant aquestes dates tan assenyalades. Ara, és el moment de fer-ho amb els còctels i brindar tots plegats al voltant de la taula per desitjar-nos un bon inici d'any. Per fer-ho possible, el maître i sommelier del restaurant Ca l'Amador, de Josa de Cadí, ens sorprèn amb un còctel de sake i te verd que tindreu llest en menys de 5 minuts. Preparats i preparades per meravellar els de casa amb aquesta beguda d'autor que ens porta en Jordi de las Heras? Som-hi!

 

Còctel de sake i te verd

El còctel és un tipus de beguda que s'ha popularitzat al llarg del temps, sobretot quan celebrem un fet important com, en aquest cas, Cap d'Any. Una simple copa té el poder de reunir-nos a tots al voltant de la taula i brindar per un mateix objectiu. I aquest any, no pot ser d'una altra manera. Jordi de las Heras, maître i sommelier del restaurant Ca l'Amador, ens porta un còctel molt senzill de sake i te verd per sorprendre els convidats. Si vols saber com es prepara, continua llegint, perquè trobaràs tots els ingredients que necessites i el pas a pas. Uns ingredients que no han estat triats a l'atzar. Josa de Cadí és al costat de Tuixent, un poblet que produeix el seu propi sake, una beguda alcohòlica típica del Japó que s'extrau de l'arròs. A Tuixent, fan servir arròs del Delta de l'Ebre. Com veieu, un còctel de kilòmetre 0

Ingredients:

  • Te verd
  • Menta
  • Aigua mineral
  • Sake (es pot trobar a qualsevol supermercat)
  • Sucre
  • Gel

Recepta pas a pas:

  1. Comencem preparant una infusió de te verd. Només en farem servir 5 mil·lilitres. 
  2. Hi incorporem dues culleradetes de sucre, que ens ajudaran a rebaixar l'amargor.
  3. Hi afegim 5 o 6 fulles de menta, amb les quals li donarem un toc refrescant.
  4. Ara és el moment de posar-hi 10 mil·lilitres de sake i un raig d'aigua mineral per rebaixar-lo. 
  5. Finalment, una mica de gel per aconseguir la fredor que el còctel demana. Agitem la coctelera perquè tots els ingredients es barregin i ja ho podem servir afegint-hi un parell de fulles més de menta per sobre. 
Jordi de las Heras preparant el còctel de sake i te verd / Foto: Roberto Lázaro

Com veieu, un còctel d'allò més senzill perfecte per acomiadar l'any de la millor manera. Sorprèn els teus convidats i dona la benvinguda al 2023 amb un sabor exòtic que us sorprendrà: el sake. Amb aquesta proposta del maître i sommelier Jordi de las Heras, des de La Gourmeteria us desitgem a tots i totes un bon any 2023!