Els millors espaguetis de Catalunya es fan en un restaurant italià de Barcelona: Ristorante Capú, el millor que hem tastat mai i on, a banda dels millors plats de pasta, hi trobem una àmplia carta en què destaquen els raviolis amb vieires, el Mazara vermell (raviolis farcits de vieires amb tàrtar de gamba vermella de Mazara i salsa, parmigiana en risotto (arròs carnaroli, crema d'albergínia, tomàquet en pols i reducció de llet de búfala), risotto de marisc, pop a la planxa amb hummus de cigrons i reducció de salsa marinara, filet de vedella amb valpolicella i foie gras, entrecot de vaca gallega a la brasa, costella de vedella a la graella 500 grams, tàrtar de tonyina amb gelat de wasabi... I les postres són espectaculars: el millor tiramisú, dolce Napoli (degustació de pastisseria napolitana), babà napolità, gelat de trufa negra amb cafè espresso, el pastís de la nonna, gelat de coco i avellana... Si voleu descobrir l'autèntic viatge gastronòmic que ofereix el Ristorante Capú, no us perdeu aquest vídeo:
El millor restaurant italià de Barcelona
Arribem al Ristorante Capú, al carrer d'Atenes, 42, de Barcelona (just al costat de Balmes amb General Mitre, telèfon 93 677 25 43) i ens reben la Francesca Capuano, mànager del restaurant, i el Gennaro di Fiore, el millor xef italià. Ens pregunten quins plats volem tastar i apostem per degustar la millor pasta italiana. La carta és àmplia: pasta alle vongole amb caviar de tomàquet i all negre fermentat, espaguetis amb eriçó de mar i tomàquet cherry groc, chicca de patata amb cloïsses i flors de carbassó, pasta amb llamàntol i marisc, perfums d'Amalfi (pasta fresca scialatiello amb salsa marinara i marisc), l'àncora (espaguetis amb gambes vermelles, llima i toc del xef)... L'equip de La Gourmeteria d'ElNacional.cat decideix gaudir dels clàssics italians: espaguetis a la carbonara, els de cacio e pepe, i també ens atrevim a provar els de remolatxa... Comencem per la clàssica carbonara però amb un gust espectacularment bo que no havíem tingut la sort de tastar mai abans, atenció amb la cansalada torradeta que hi posen per sobre (ve d'Itàlia i és deliciosa). Continuem amb el cacio (formatge) e pepe (pebre) que també són espectaculars i acabem refrescant el paladar amb els espaguetis de remolatxa que no havíem tastat mai.
Les millors postres
Si aneu al Restaurant Capú, és impossible no caure en la temptació de gaudir de les millors postres: un tiramisú espectacular, dolce Napoli (assortit de pastisseria napolitana), babà napolità, pastís de formatge, pastís de la nonna, gelat de coco i avellana... Tot del dia amb productes de primeríssima qualitat i amb les mans del millor xef italià de Barcelona. El Restaurant Capú obre cada dia, de dilluns a diumenge. Si voleu conèixer més detalls de la seva carta, cliqueu aquest enllaç.