Espàrrecs: sempre en tenim al rebost, i mai sabem què fer-ne. Cal menjar-los sempre crus? Cal xopar-los de maionesa per norma? I ara. Els espàrrecs, amb una mica de traça i pocs minuts, poden lluir en un plat sorprenent, lleuger i bo. Per a mostra, aquesta recepta del Diego Alías, xef de Ca L'Amador: espàrrecs blancs amb ventresca de salmó fumat.
Si vols saber com cuinar aquesta recepta, continua llegint. Però abans, comprova que tinguis a casa tots els ingredients que necessites per preparar aquest plat. Comencem!
Ingredients de la recepta:
- Ventresca de salmó
- Espàrrecs de Navarra
- Mantega
- Avellanes torrades
Recepta, pas a pas:
- Traiem la primera capa als espàrrecs amb un pelador fins que estiguin brillants.
- Bullim els espàrrecs des d'aigua freda amb 3 grams de sucre i 10 grams de sal per cada litre d'aigua.
- Posem la mantega a la paella perquè es desfaci i hi posem els espàrrecs.
- Posem les avellanes i ho deixem cuinar quatre minuts.
- Hi afegim una mica de sal i emplatem els espàrrecs.
- Afegim al damunt els talls de ventresca de salmó fumat.
Senzill i boníssim, oi? Anima't, posa-t'hi i gaudeix d’un àpat excel·lent. I, si després d'aquesta recepta t'encoratges a preparar-ne més, a l'apartat Receptes de La Gourmeteria d'ElNacional.cat trobaràs totes les que vulguis i més, amb els aliments típics de cada temporada i el pas a pas detallat perquè reproduïu els nostres plats de la manera més fàcil possible.