Una setmana més l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN) i ElNacional.cat us obrim les portes a la cuina d'un nou xef. Aquest cop, amb una nova iniciativa en el món de la gastronomia del país: "Joves Cuiners per a l'estiu de 2020". Avui presentem a Elisabet Farrero, del restaurant El Ventador, de Barruera, que ens explica com preparar un tàrtar de filet de vedella amb truita fumada de riu i maduixes.
El Ventador, l'humanisme als fogons enmig de la Vall de Boí
El Ventador és un restaurant situat a Barruera que va obrir les portes fa vuit anys amb la intenció de fer una cuina de muntanya creativa conservant els productes de zona i proximitat interpretats des de la mirada personal de la seva xef, Elisabet Farrero. Nascuda a Barruera, l’Elisabet -llicenciada en Humanitats- és autodidacta gràcies a la seva formació humanística i mira la cuina des d’una perspectiva més amplia i tranversal, aportant als seus plats valor i coneixements del món de la filosofia i l’art. Després d'estades a les cuines del Dos Palillos o el Ferreruela de Lleida, el desig de crear el seu propi projecte van dur l’Elisabet a obrir el seu propi restaurant a la Vall de Boí en el que expressa la seva visió personal de la cultura i les costums del Pirineu a través de la cuina.