Una setmana més l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN) i ElNacional.cat us obrim les portes a la cuina d'un nou xef. Aquest cop, amb una nova iniciativa en el món de la gastronomia del país: "Joves Cuiners per a l'estiu de 2020". Avui presentem a Marc Fiol, del restaurant Cal Ros, que ens explica com preparar uns raviolis de foie-gras amb gambes.

Aquí us deixem el vídeo amb la recepta.

Cal Ros, gastronomia d'autor al cor de Girona

El restaurant Cal Ros es troba situat al cor del barri vell de Girona, en un enclavament únic i molt lligat a la història medieval de la ciutat. Antiga fonda amb parets i voltes de pedra, punt de trobada de mercaders i comerciants, des de l'agost de 2017 la direcció del restaurant i la cuina que s’ofereix és obra del jove cuiner de Girona Marc Fiol Palmada, que després de diverses estades a restaurants de categoria com el Neichel (Barcelona), l'hotel AC Palau de Bellavista (Girona) o el Condes de Barcelona (Barcelona), ha convertit Cal Ros en un dels enclaus gastronòmics més atractius del barri vell gironí.

El jove cuiner empordanès, nascut a Begur però criat a Girona, ha aportat a la carta de Cal Ros tot allò que amb el pas dels anys ha anat descobrint i experimentant en les diverses estades que ha realitzat a restaurants com el Sant Pau o el Celler de Can Roca, aprenent els secrets culinaris de l'alta gastronomia al costat de mestres com Martín Berasategui, Carme Ruscalleda o Joan Roca. És així, posant de manifest aquests referents, com Marc Fiol ofereix una carta en contínua renovació i uns excel·lents plats amb productes d’alta qualitat i proximitat tractats amb cura, en una cuina tradicional catalana amb tocs d’autor.