A Josa de Cadí, un dels pocs pobles que estan dins el parc natural del Cadí Moixeró, Diego Alías i els seus pares (Diego i Virginia) van començar un nou projecte per a les seves vides: el restaurant familiar Ca l’Amador, inaugurat el 7 de juliol del 2000. La família sempre ha tingut un vincle molt gran amb Josa: la casa pairal on es troba el restaurant era dels avis. Diego Alías tenia clar que volia ser cuiner i tenir un restaurant a Josa. Va estudiar 5 anys d'hostaleria i va continuar l’aprenentatge 5 anys més, adquirint experiència en grans restaurants. Amb vint-i-dos va obrir aquest restaurant amb els seus pares. Des del primer moment, en Diego va apostar per una cuina molt personal sense oblidar mai el que implica estar situat als Pirineus. Durant tot aquest recorregut, el restaurant de Ca l'Amador s'ha anat enriquint i guisant amb diverses col·laboracions, tant de treballadors com d'amics, clients, cuiners, músics, escultors, dissenyadors, productors, bodeguers... tots fent que la cuina i l'estada a Ca l'Amador faci sentir als clients com a casa. L'any 2015, Diego Alías va ser premiat com a "Cuiner de l'Any".
Diego Alías, cuiner i xef del restaurant Ca l'Amador, s'estrena a La Gourmeteria amb una recepta molt senzilla de mongetes tendres amb allioli i magret curat. A continuació, trobareu un vídeo molt senzill on el mateix Diego Alías explica com fer aquesta recepta. Però si ho preferiu, més a baix trobareu els ingredients que necessiteu comprar al mercat per a fer la recepta i el pas a pas amb totes les elaboracions. Endavant i bon profit!
👨🏻🍳 Maionesa vegana amb aquafaba pas a pas, amb l'Albert Franch
Ingredients de la recepta
Aquests són els ingredients que necessites comprar al mercat per preparar les mongetes tendres amb allioli i magret curat a casa.
- Allioli
- All
- Ceba tendra
- Herbes Aromàtiques
- Sal i pebre
- Sucre
- Mongetes
- Magret
Mongetes tendres amb allioli i magret curat, pas a pas
A continuació, et detallem els passos de la recepta, pas a pas.
- Primer de tot, curem el magret amb sal i sucre durant 24 hores. Passat aquest temps, retirem la sal i el sucre i ho deixem reposar 24 hores més. Després, tallem el magret finet com si fos pernil.
- En una paella amb una mica d'oli d'oliva verge cuinem els alls i la ceba. Salpebrem i afegim les herbes aromàtiques.
- Quan la ceba i l'all estiguin una mica daurats, afegim les mongetes tendres i ho saltem.
- Emplatem amb el magret prèviament curat i una mica d'allioli per sobre.
- Ho passem pel gratinador per donar-li el toc final.
- Abans de servir afegim una mica de sal i oli d'oliva.
Una recepta senzilla amb productes de la terra que tanta identitat donen a la gastronomia catalana. Si després d'aquest plat t'animes a preparar més receptes, en l'apartat Receptes de la secció de La Gourmeteria d'ElNacional.cat, en trobaràs totes les que vulguis i més, amb els aliments de cada temporada i el pas a pas detallat perquè reproduir els nostres plats et sigui el més fàcil possible.