Un plat variat amb elements d'aquí i d'allà, però que conté l'essència del Berguedà i de l'Alt Urgell amb el toc de les pomes petites de muntanya, un producte clàssic de les zones verdes d'aquest paisatge. Així ens presenta el xef Diego Alías, del restaurant Ca l'Amador, la recepta d'aquesta setmana. Es tracta d'uns peus de porc fets a la planxa amb compota de poma i un didalet de poma liquada. I, tot i que potser no ho semblarà, no és un plat gens laboriós de cuinar. Tot el contrari, deixes quatre coses preparades a la nevera i amb pocs minuts de davantal podràs emplatar un resultat atractiu per als paladars més notables del país!
Enfunda't el davantal i fes play, gourmeter. Sort i gana!
Si vols saber com cuinar aquesta recepta, continua llegint. Però abans, comprova que tinguis a casa tots els ingredients que necessites per preparar aquest plat. Comencem!
El xef Diego Alías ens presenta uns sensacionals peus de porc amb compota de poma
Ingredients de la recepta
- 3 pomes petites de muntanya
- Peus de porc
- Uns quants grans d'all
- Pebre vermell
- Vinagre
- Oli cru
▶️ La recepta amb ceps i vieires que et farà triomfar aquesta tardor
El pas a pas de la recepta
- Després de collir les pomes, ens centrarem primer de tot a fer la compota.
- Tallem les pomes a quarts i les posem en una olla amb una mica d'aigua. Tapem amb paper film i ho deixem al foc durant 30 minuts. Finalment, triturem per tenir feta la compota de poma.
- Agafem els peus de porc i els fem bullir durant 3 hores. Els reservem a la nevera posteriorment.
- Posem un rajolí d'oli cru a la paella i els fem coure a la planxa tranquil·lament durant uns 10 minuts. Fem volta i volta per assegurar, abans de retirar, que ha quedat ben cruixent.
- Abans de fer els peus de porc, fregim els grans d'all en una paella amb oli. Quan hagin passat els 10 minuts de fer els peus de porc a la paella hi afegim els grans d'all.
- Hi donem un toc final amb el pebre vermell i un rajolí de vinagre.
- Emplatem, servint els peus de porc al centre i en un dels laterals la compota de poma. Per últim, una recomanació personal del xef és maridar el plat amb un xarrup de suc de poma liquada.
🍴 És el producte autèntic del Cadí: aprèn a fer aquests delitosos pèsols negres amb bacallà
A qui no agraden uns bons peus de porc? Un plat que pots condimentar amb múltiples opcions, i la compota de poma és un tria excel·lent. I més encara si ho combinem amb un exquisit xarrup de poma liquada!
Senzill i boníssim, oi? Anima't, posa-t'hi i gaudeix d’un àpat excel·lent. I, si després d'aquesta recepta t'animes a preparar-ne més, a l'apartat Receptes de La Gourmeteria d'ElNacional.cat trobaràs totes les que vulguis i més, amb els aliments típics de cada temporada i el pas a pas detallat perquè reprodueixis els nostres plats de la manera més fàcil possible.