I si reconvertim un plat típic d'un país en quelcom autòcton? El xef del restaurant Ca l'Amador, Diego Alías, ens proposa aquesta setmana redreçar la pasta de massa fina anomenada wonton, clàssica de la Xina, i donar-li un toc català a través de productes locals i de la terra. D'aquesta manera, el xef ens descobreix com preparat un interessant wonton fregit amb peres i una crema de formatge blau. Al cap i a la fi, el wanton és un aliment consumit cuit en sopes i fregit com a entrant o part de plats de la gastronomia xinesa. D'aquesta manera, una recepta així ens permet canviar el xip i adonar-nos de la facilitat de barrejar gastronomies d'arreu del món i els resultats positius i sorprenents que de vegades pot proporcionar.

Enfunda't el davantal i fes play, gourmeter. Sort i gana!


Si vols saber com cuinar aquesta recepta, continua llegint. Però abans, comprova que tinguis a casa tots els ingredients que necessites per preparar aquest plat. Comencem!

Descobrim les claus i els ingredients imprescindibles per cuinar un wonton fregit amb peres i una crema de formatge blau

Ingredients de la recepta

  • Formatge blau Ceretà de Molí de Ger
  • Formatge cremós
  • Peres
  • Wonton
  • Oli de gira-sol
  • Menta

🔝 La vichyssoise més completa del món i la derrota més amarga de França
 

El pas a pas de la recepta

  1. En primer lloc, agafem el formatge blau de Ceretà de Molí de Ger i el fonem amb un formatge cremós. El resultat serà una crema de formatge exquisida que ens servirà per emplatar el plat final. El reservem en una màniga pastissera.
  2. En una cassoleta, amb força oli de gira-sol molt calent, fregirem el wonton entre 20 i 25 segons. Aquesta és una pasta que és excel·lent per fer raviolis, a causa de la textura molt fineta.
  3. Agafem una pera i la tallem a làmines fines. La fregirem una miqueta fins que quedi un punt daurada i de color.
  4. A l'hora d'emplatar, combinarem la pera tallada en fines làmines amb trossos de pera crua.
  5. Posem els trossos de la pasta de wonton al plat i, al damunt, boles de la crema de formatge. Continuem amb les làmines de la pera fregida i, finalment, amb els trossets de la pera crua. Decorem amb un toc final de menta. Bon profit!
Wonton amb pera i formatge / Foto: Raquel Sánchez

Només necessites poc menys de deu minuts per elaborar els pocs passos d'aquesta recepta i molta passió i estima cap a la gastronomia. Sort i gana!

Senzill i boníssim, oi? Anima't, posa-t'hi i gaudeix d’un àpat excel·lent. I, si després d'aquesta recepta t'animes a preparar-ne més, a l'apartat Receptes de La Gourmeteria d'ElNacional.cat trobaràs totes les que vulguis i més, amb els aliments típics de cada temporada i el pas a pas detallat perquè reprodueixis els nostres plats de la manera més fàcil possible.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!