"Si tens la sort i l'oportunitat de cuinar aquest plat, al·lucinaràs mandonguilles". Així ens presenta el xef Diego Alías, del restaurant Ca l'Amador, la recepta d'aquesta setmana. Es tracta d'un cep confitat a la planxa amb un sashimi de vieires. Sí, tal com ens reconeix Alías, és un plat més laboriós de cuinar, però que els nostres paladars ho agrairan amb molta dolçor. Tot i que a priori pot semblar molt car i econòmicament selecte, és una recepta que ofereix múltiples variants. El sashimi de vieires es pot convertir en un sashimi de salmó, gamba o cansalada.

Enfunda't el davantal i fes play, gourmeter. Sort i gana!


Si vols saber com cuinar aquesta recepta, continua llegint. Però abans, comprova que tinguis a casa tots els ingredients que necessites per preparar aquest plat. Comencem!

El xef Diego Alías: "Si tens la sort i l'oportunitat de cuinar aquest plat, al·lucinaràs mandonguilles"

Ingredients de la recepta

  • 1 cep
  • Vieires
  • Pinyons
  • All
  • Pebre
  • Sal
  • Oli

▶️ Un aperitiu de figues per fer degustar als teus comensals en cinc minuts
 

El pas a pas de la recepta

  1. Netegem el cep, producte que ara és de temporada. Li traiem la mica de sorra o terra que pot portar i el pelem.
  2. Confitarem el cep per aprofitar i treure'n el màxim profit de la increïble olor que té.
  3. El posarem en una cassola amb oli i una mica d'all per confitar el cep. Ho deixarem al foc entre 15 i 20 minuts. Quan ho enretirem, podrem comprovar el canvi de textura del cep.
  4. Tallem el cep per la meitat o en trossos més petits i els posem a la planxa. Tirarem a la paella una mica d'oli cru per fer els trossos de ceps.
  5. Paral·lelament, agafarem les vieires i farem un sashimi amb elles. És a dir, les tallarem en rodanxes molt fines.
  6. Quan veiem que els ceps agafen un color més rostit, ja els podem enretirar i emplatar.
  7. A sobre hi posarem els talls fins de vieires. Acabem de decorar amb uns pinyons, una mica de pebre, un raig d'oli i sal.

🍴 La torrada de foie amb melmelada de figues per fer un segon esmorzar de bandera
 

Tot i que a priori pot semblar molt car i econòmicament selecte, és una recepta que ofereix múltiples variants. El sashimi de vieires es pot convertir en un sashimi de salmó, gamba o cansalada.

Senzill i boníssim, oi? Animeu-vos, poseu-vos-hi i gaudiu d’un àpat excel·lent. I, si després d'aquesta recepta us animeu a preparar-ne més, a l'apartat Receptes de La Gourmeteria d'ElNacional.cat trobareu totes les que vulgueu i més, amb els aliments típics de cada temporada i el pas a pas detallat perquè reproduïu els nostres plats de la manera més fàcil possible.