No tot és fer pastissos i pa. Aprofita aquests dies per aprendre a fer massa de pizza a casa. És una recepta senzilla que només necessita temps i una mica d'esforç i paciència. Et proposem dues maneres de preparar-la, a o amb la Thermomix. Nosaltres t'ensenyem a fer la massa, el que hi posis a sobre ja és cosa teva!

Ingredients per a la massa de pizza

  • 400 g de farina
  • 2 cullerades d’oli
  • 2 g de sal
  • 200 ml d’aigua tèbia
  • 14 g de llevat fresc

Preparar la massa de pizza pas a pas

  1. Posa la farina, barrejada amb la sal, en un bol. Pensa que el bol ha de ser prou gran per poder-hi barrejar tots els ingredients amb comoditat.
  2. Dissol el llevat en aigua tèbia i després mescla’l amb la farina amb l’ajuda d’una cullera de fusta o les mans. Remena-ho bé i afegeix les dues cullerades d’oli.
  3. Incorporats tots els ingredients, haurà arribat l’hora d’amassar. Primer, enfarina la zona on ho faràs (perquè no se t’enganxi la massa). Un cop fet, treballa la massa amb les mans durant 3 o 4 minuts, sense parar, fins a aconseguir que quedi completament llisa.
  4. Després, fes una bola amb la massa i deixa-la reposar durant una hora i mitjà a temperatura ambient.
  5. Passat aquest temps, torna a enfarinar la teva zona de treball i allisa la massa amb un rodet. I ja està! La teva massa de pizza està llesta perquè hi afegeixis allò que més t’agradi  

Com fer una massa de pizza amb la Thermomix

  1. Posa 200 ml de agua, 14 g de llevat fresc i dues cullerades d’oli a la Thermomix. Barreja-ho durant dos minuts a 37 graus i velocitat 2.  
  2. Després afegeix 400g de farina i la sal. Selecciona l’opció ‘Amassar’ durant dos minuts a velocitat ‘Espiga’.
  3. Treu la massa de la Thermomix i posa-la en un bol enfarinat perquè no s’enganxi. Fes una bola amb ella i deixa-la reposar durant 30 minuts a temperatura ambient.
  4. Allisa la massa amb un rodet i posa-hi els ingredients que prefereixis