La gastronomia italiana, amb el permís de la catalana, és la més popular del país. És difícil fer un plat de pasta o una pizza que no siguin bons, per això hi ha restaurants "italians" a cada cantonada. Però per tastar l'autèntica cuina casolana d'Itàlia, la que elaboren de veritat els italians a casa seva amb productes de primera qualitat, cal anar a trobar els llocs més gurmets de la ciutat. Fortins de la bona cuina que no tenen res a veure amb la pasta mediocre que has menjat fins ara.

Ànima italiana

Ubicat al carrer d'Atenes, a Sant Gervasi, el restaurant Capú és un dels restaurants de referència per als amants de l'autèntica pasta italiana de Barcelona. Un local petit i acollidor amb una gastronomia de primer nivell, que es resguarda en una cantonada tranquil·la a tocar del trànsit de la zona alta de la ciutat. L'entrada és recollida, amb una petita barra al fons i una paret plena d'ampolles de vi a mà esquerra. A la dreta, quatre graons pugen fins a la sala principal del restaurant, un espai petit, per a unes vint persones, amb una decoració senzilla i elegant. Les fotos d'alguns dels racons més mítics d'Itàlia i el tarannà genuí de la cambrera, Francesca Capuano, et recorden en tot moment que aquest no és un restaurant italià convencional.

Taula al restaurant Capú
El Capú és un restaurant elegant i acollidor. / Foto: Cedida

Pasta autèntica

L'oferta del Capú és força variada. Si bé és cert que els plats estrella són els de pasta, si et ve de gust un risotto, un plat de carn o un de peix, el pots demanar. Les racions no són especialment abundants, però sí que atipen bastant. La meva recomanació és que demanis un o dos entrants (l'amanida de burrata i la focaccia són excel·lents) i després un plat de pasta i unes postres. Nosaltres vam poder tastar diferents plats i vam acabar ben rebotits. El servei és una mica desendreçat, però al final tot t'acaba arribant a taula i el sabor de la pasta compensa qualsevol perjudici.

La carbonara que serveixen al Capú és la més autèntica de la ciutat; cremosa, amb el guanciale cruixent i el punt picant del pebre negre, és una autèntica delícia

Carbonara del restaurant Capú
Carbonara del restaurant Capú. / Foto: Emma Porta

A la cuina, Gennaro di Fiore s'encarrega de fer plats clàssics amb un sabor increïble. L'únic secret són els productes italians de primera qualitat que fan servir (des de la pasta fins a les verdures o les salses) i l'excel·lent domini de la senzilla, però delicada, tècnica de la cuina italiana. La carbonara que serveixen al Capú és la més autèntica de la ciutat; cremosa, amb el guanciale cruixent i el punt picant del pebre negre, és una autèntica delícia. La pasta farcida o altres plats com la parmigiana d'albergínia també són excel·lents. Per postres, el tiramisú és el rei de la casa, tot i que també pots demanar canoli sicilià o babba napolità. Un autèntic plaer per al paladar que et transportarà a Itàlia sense sortir de la ciutat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!