Us agraden les anxoves amb formatge? La pregunta és retòrica, és clar. Us proposem, però, reblar-ne el clau amb una recepta de Diego Alías que reformula aquest plat tradicional. A continuació, el xef de Ca l’Amador ens fa cinc cèntims de com preparar sardines salades de la costa amb mel i mató.
Feu play i feu gana, gourmeters!
Si vols saber com cuinar aquesta recepta, continua llegint. Però abans, comprova que tinguis a casa tots els ingredients que necessites per preparar aquest plat. Som-hi!
Ingredients de la recepta:
-
Sardines de la costa
-
Tomàquets cherry
-
Ceba tendra
-
Mató
-
Pebre dolç
-
Menta
-
Mel
-
Vi
-
Sucre
-
Oli d'arbequina
-
Oli de gira-sol
-
Vinagre
Recepta, pas a pas:
-
Preparem la reducció amb un litre de vi i un quilo de sucre.
-
Netegem les sardines i els hi traiem l’espina.
-
Deixem les sardines durant tres hores en vinagre i ceba.
-
Retirem les sardines i les posem en oli de gira-sol.
-
Emplatem les sardines i fem un quadrat amb la mel.
-
Hi afegim oli d’arbequina i la reducció de vi.
-
Fem unes quenelles de mató i les posem al damunt de les sardines.
-
Hi afegim la ceba, els tomàquets, unes fulletes de menta i el pebre dolç.
Senzill i boníssim, oi? Animeu-vos, poseu-vos-hi i gaudiu d’un àpat excel·lent. I, si després d'aquesta recepta us animeu a preparar-ne més, a l'apartat Receptes de La Gourmeteria d'ElNacional.cat trobareu totes les que vulgueu i més, amb els aliments típics de cada temporada i el pas a pas detallat perquè reproduïu els nostres plats de la manera més fàcil possible.