Us agraden les anxoves amb formatge? La pregunta és retòrica, és clar. Us proposem, però, reblar-ne el clau amb una recepta de Diego Alías que reformula aquest plat tradicional. A continuació, el xef de Ca l’Amador ens fa cinc cèntims de com preparar sardines salades de la costa amb mel i mató.

Feu play i feu gana, gourmeters!

 

Si vols saber com cuinar aquesta recepta, continua llegint. Però abans, comprova que tinguis a casa tots els ingredients que necessites per preparar aquest plat. Som-hi!

Ingredients de la recepta:
  • Sardines de la costa

  • Tomàquets cherry

  • Ceba tendra

  • Mató

  • Pebre dolç

  • Menta

  • Mel

  • Vi

  • Sucre

  • Oli d'arbequina

  • Oli de gira-sol

  • Vinagre

Recepta, pas a pas:
  1. Preparem la reducció amb un litre de vi i un quilo de sucre.

  2. Netegem les sardines i els hi traiem l’espina. 

  3. Deixem les sardines durant tres hores en vinagre i ceba. 

  4. Retirem les sardines i les posem en oli de gira-sol. 

  5. Emplatem les sardines i fem un quadrat amb la mel.

  6. Hi afegim oli d’arbequina i la reducció de vi.

  7. Fem unes quenelles de mató i les posem al damunt de les sardines.

  8. Hi afegim la ceba, els tomàquets, unes fulletes de menta i el pebre dolç.

FRAME 09 DIEGO ALIAS 01
Sardines salades de la costa amb mel i mató / Foto: Raquel Sánchez

Senzill i boníssim, oi? Animeu-vos, poseu-vos-hi i gaudiu d’un àpat excel·lent. I, si després d'aquesta recepta us animeu a preparar-ne més, a l'apartat Receptes de La Gourmeteria d'ElNacional.cat trobareu totes les que vulgueu i més, amb els aliments típics de cada temporada i el pas a pas detallat perquè reproduïu els nostres plats de la manera més fàcil possible.