La delícia de la sobretaula. Fer ‘sucamulla’ és sucar o mullar el pa i, per extensió, una galeta, un carquinyoli, una neula… en un got de vi. El suca-mulla és un gest important que cal reivindicar, i les galetes de mantega sucamullades en vi ranci són un motiu de pes per lligar el dinar amb el sopar, i acabar salvant el món.
Ingredients per a 4 persones
- 250 g de mantega
- 160 g de sucre
- 2 ous
- 450 g de farina
- Ratlladura d’una taronja
- 1 sobre de llevat químic (16 g)
- 1 pessic de sal
Recepta, pas a pas
- Talleu la mantega a daus i tempereu-la (pomeu-la) fora de la nevera.
- En un bol, barregeu el sucre amb la mantega, afegiu després la farina tamizada i la resta d’ingredients, i amasseu fins a obtenir una massa homogènia.
- Feu un xurro amb la massa de 5 cm de diàmetre, envolteu-lo amb paper film i enrosqueu les puntes per embotir-lo amb fermesa.
- Deixeu reposar 60 minuts a la nevera fins que la mantega s’endureixi.
- Talleu el xurro amb un ganivet esmolat en rodanxes de 0,5 cm. Poseu les galetes sobre un paper sulfuritzat (de forn).
- Preescalfeu el forn. Cuineu-les 10 minuts a 180 graus, per sobre i per sota, fins que es daurin.
- Deixeu-les refredar a temperatura ambient i serviu amb un got de vi ranci sec o dolç.
Consell
Si us agrada la canyella, afegeix-ne un bon polsim a la massa. Així, el maridatge amb el ranci serà més gustós i divertit.