Arrenquem el 2024 amb un plat d'allò més saborós, que es prepara en un moment i que converteix un àpat normal en un menjar excel·lent. Amb una recepta que consta d'un toc francès, el xef Diego Alías, del restaurant Ca l'Amador, ens ensenya a preparar aquesta setmana una vichyssoise amb ous de truita de riu, mango, arengades fumades i avellanes torrades. Un plat força complet i contundent, oi? Prepara els estris, tingues a punt el vídeo, i no et perdis aquesta recepta de vichyssoise exquisida.

Al cap i a la fi, la vichyssoise és una sopa cremosa de blanc de porros, patates, cebes, nata i aigua o brou que se serveix freda. Es distingeix del puré de porro en el fet que és més líquida. En aquesta ocasió, però, la gràcia i encert del Diego Alías és la seva perspicàcia i coneixements culinaris per anar més enllà i presentar una vichyssoise molt més elaborada, completa i sofisticada. Només necessites 20 minuts i molta passió gastronòmica.

Enfunda't el davantal i fes play, gourmeter. Sort i gana!

 

 

Si vols saber com cuinar aquesta recepta, continua llegint. Però abans, comprova que tinguis a casa tots els ingredients que necessites per preparar aquest plat. Comencem!

Descobrim les claus i els ingredients imprescindibles per cuinar una de les millors vichyssoises del món i tots els extres espectaculars

Ingredients de la recepta

Per fer la vichyssoise:

  • Porro
  • Patata
  • Mantega
  • Sal
  • Caldo de pollastre
  • Nata per cuinar

Per a la resta:

  • Ous de truita de riu
  • Avellanes torrades
  • Arengades fumades
  • Puré de mango
  • Oli cru

▶️ Els peus de porc més ben maridats de Catalunya amb aquest ingredient secret
 

El pas a pas de la recepta

  1. En primer lloc, farem la sopa de vichyssoise per, posteriorment, encarregar-nos de la resta de complements.
  2. Posem a la cassola els porros, les patates i una mica de mantega i sal. Volem que no agafi color, però que alhora suï.
  3. Foc al mínim i que vagi fent. A mitjà cocció, hi afegirem el caldo de pollastre. Per cert, sempre fem la vichyssoise amb la tapa posada a la cassola.
  4. Quan falten cinc minuts, hi incorporem la nata per cuinar.
  5. Ho triturem tot, ho colem i ho deixem refredar a la nevera durant unes hores, ja que és un plat que no es menja calent.
  6. La part divertida és la resta d'acompanyaments que amaneixen la vichyssoise.
  7. Bàsicament, no cal cuinar res i és una part més subjectiva on deixar aflorar els gustos de tothom. En aquest cas, les avellanes torrades, els ous de truita de riu, les arengades fumades, el puré de mango i un rajolí d'oli cru. Bon profit!

🍴 Brandada de bacallà
 

Només necessites poc menys de vint minuts per elaborar els pocs passos d'aquesta recepta i molta passió i estima cap a la gastronomia. Sort i gana!

Senzill i boníssim, oi? Anima't, posa-t'hi i gaudeix d’un àpat excel·lent. I, si després d'aquesta recepta t'animes a preparar-ne més, a l'apartat Receptes de La Gourmeteria d'ElNacional.cat trobaràs totes les que vulguis i més, amb els aliments típics de cada temporada i el pas a pas detallat perquè reprodueixis els nostres plats de la manera més fàcil possible.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!