Arrenquem el 2024 amb un plat d'allò més saborós, que es prepara en un moment i que converteix un àpat normal en un menjar excel·lent. Amb una recepta que consta d'un toc francès, el xef Diego Alías, del restaurant Ca l'Amador, ens ensenya a preparar aquesta setmana una vichyssoise amb ous de truita de riu, mango, arengades fumades i avellanes torrades. Un plat força complet i contundent, oi? Prepara els estris, tingues a punt el vídeo, i no et perdis aquesta recepta de vichyssoise exquisida.
Al cap i a la fi, la vichyssoise és una sopa cremosa de blanc de porros, patates, cebes, nata i aigua o brou que se serveix freda. Es distingeix del puré de porro en el fet que és més líquida. En aquesta ocasió, però, la gràcia i encert del Diego Alías és la seva perspicàcia i coneixements culinaris per anar més enllà i presentar una vichyssoise molt més elaborada, completa i sofisticada. Només necessites 20 minuts i molta passió gastronòmica.
Enfunda't el davantal i fes play, gourmeter. Sort i gana!
Si vols saber com cuinar aquesta recepta, continua llegint. Però abans, comprova que tinguis a casa tots els ingredients que necessites per preparar aquest plat. Comencem!
Descobrim les claus i els ingredients imprescindibles per cuinar una de les millors vichyssoises del món i tots els extres espectaculars
Ingredients de la recepta
Per fer la vichyssoise:
- Porro
- Patata
- Mantega
- Sal
- Caldo de pollastre
- Nata per cuinar
Per a la resta:
- Ous de truita de riu
- Avellanes torrades
- Arengades fumades
- Puré de mango
- Oli cru
▶️ Els peus de porc més ben maridats de Catalunya amb aquest ingredient secret
El pas a pas de la recepta
- En primer lloc, farem la sopa de vichyssoise per, posteriorment, encarregar-nos de la resta de complements.
- Posem a la cassola els porros, les patates i una mica de mantega i sal. Volem que no agafi color, però que alhora suï.
- Foc al mínim i que vagi fent. A mitjà cocció, hi afegirem el caldo de pollastre. Per cert, sempre fem la vichyssoise amb la tapa posada a la cassola.
- Quan falten cinc minuts, hi incorporem la nata per cuinar.
- Ho triturem tot, ho colem i ho deixem refredar a la nevera durant unes hores, ja que és un plat que no es menja calent.
- La part divertida és la resta d'acompanyaments que amaneixen la vichyssoise.
- Bàsicament, no cal cuinar res i és una part més subjectiva on deixar aflorar els gustos de tothom. En aquest cas, les avellanes torrades, els ous de truita de riu, les arengades fumades, el puré de mango i un rajolí d'oli cru. Bon profit!
🍴 Brandada de bacallà
Només necessites poc menys de vint minuts per elaborar els pocs passos d'aquesta recepta i molta passió i estima cap a la gastronomia. Sort i gana!
Senzill i boníssim, oi? Anima't, posa-t'hi i gaudeix d’un àpat excel·lent. I, si després d'aquesta recepta t'animes a preparar-ne més, a l'apartat Receptes de La Gourmeteria d'ElNacional.cat trobaràs totes les que vulguis i més, amb els aliments típics de cada temporada i el pas a pas detallat perquè reprodueixis els nostres plats de la manera més fàcil possible.